Annonce
Aarhus

Bora Bora scorer tre millioner til at udvikle dansen

Den lokale dansetrup Don Gnu optræder på Bora Bora. Foto: Axel Schütt

Onfattende projekt med globale perspektiver på den århusianske dansescene.

Annonce

AARHUS: Den århusianske dansescene Bora Bora har fået tre millioner kroner til at udvikle dansen for. Pengene kommer fra Bikubenfonden.

Millionerne skal bruges i Bora Boras nye Residency Centre til nytænkning, udvikling og bedre produktionsforhold, så de næste fire år vil endnu flere koreografer og dansere komme fra ind- og udland for at udvikle deres kunst i Aarhus og i Jylland.

- Det danske dansemiljø har et kæmpe potentiale. Det har brug for internationalt fodfæste og ikke mindste bæredygtige produktionsvilkår. Nu kan vi over flere år give dansemiljøet et løft, siger Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora - Dans og Visuelt Teater. Stedet oplyste for nylig, at det havde startet Bora Bora Residency Centre. Fra 2018 til 2022 skal det nye center skabe 35 skræddersyede residency-ophold, hvor kunstnere kan arbejde i to til tre uger med at udvikle nye forestillinger eller researche til deres kunstneriske virke.

Det danske dansemiljø har et kæmpe potentiale.

Jesper de Neergaard, leder af Bora Bora
Annonce

Global kunst

- I forhold til mange andre lande har dansen i Danmark en svagere position i forhold til institutioner og til at nytænke teatret. Men netop dansekompagnier skaber kunst uden sprogbarrierer, er født globale og kan problemfrit turnere nationalt og internationalt, siger Jesper de Neergaard.

Målet med Bora Bora Residency Centre er at skabe rum til kunstnerisk fordybelse og til produktion. De danske frie dansekompagnier kan have svært ved at skabe en bæredygtig økonomi. Bora Bora Residency Centre fik over 500 ansøgere fra hele verden til den første runde af residency-ophold. I starten af 2019 kommer anden ansøgningsrunde.

Bora Bora har til formålet etableret samarbejder med bl.a. Svalegangen, Limfjordsteatret, Team Teatret og Black Box Dance Company samt fire højskoler i Jylland. Derudover har Bora Bora udvekslingsaftaler med internationale partnere i Taiwan, Canada, Portugal, Belgien, Skotland, Norge, Finland, Island og Sverige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Flaminco og fiskebanko under samme tag

Aarhus

Tidligere ældrerådmand: Jette Skive løber fra sit ansvar for plejesvigt på Kongsgården

Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Annonce