Annonce
Aarhus

Bord til to på 33 måder

To til Bords. Ninna Gøtzsche (til venstre) og Dorte Kristoffersen ved deres værk "Dialog". Foto: Flemming Krogh

Kunsthåndværkere og designere skaber fantasifuld udstilling på Aarhus Rådhus.

AARHUS: Det er forbløffende, hvad der kan komme ud af det, når kunstnere får til opgave at lave væker ud fra den samme titel.

Knap 70 kunsthåndværkere og designere har skabt 33 borde, som til og med på lørdag 24. juni kan ses i rådhushallen i Aarhus. "Bord til to" hedder den, og det er temaet, kunstnerne har arbejdet ud fra.

Fantasien er foldet ud i fuldt flor.

- Udgangspunktet er, at bordet er et sted, vi mødes, deler måltider og taler sammen om stort og småt, og det har en central plads, når man arbejder med kunsthåndværk og design, siger keramikeren Ninna Gøtzsche, der er primus motor i udstillingen.

Annonce

Bord til to

Rådhushallen, Aarhus. Udstillingen "Bord til to". Knap 70 kunstnere udstiller 33 værker. Åbner mandag 19. juni kl. 16-18. Kan ses til lørdag 24. juni. Åbent hverdage kl. 10-18, lørdag kl. 10-14.Udstillingen er arrangeret af foreningen Danske Kunsthåndværkere og designere, Region Midt. Det er en del af deres projekt Fomo 2017. Senere bliver der udstillinger i tomme lejligheder på Gudrunsvej i Aarhus V og på Huset for Kunst og Design i Holstebro. Desuden er der en virtuel udstilling Jomo på Instagram.

Der er omvisninger torsdag 22. juni.

Se mere på facebook.com/FOMO2017 og Instagram/jomo2017.

Marianne Steenholdt Bork til frokost i det grønne. Foto: Flemming Krogh

Naturens mystik

Oplevelserne er aldeles forskellige i rådhushallen.

Der er et skovparti med titlen "Back to Basic", skabt af Krestine Harboe, Karen Thomassen og Lasse von Gakhausen Lorentzen. Her er naturen vært med dens mystik, eventyrlighed, overdådighed og forgængelighed.

Der er et løjerligt minibord med norsk gedeost på menuen og osteskærere, der stikker op på stoleryggene. Bag det står ikke overraskende en nordmand, Sverre Tveito Holmen, der finurligt har gemt en flaske akvavit under bordet - en norsk Linieakvavit, naturligvis.

Tekstilkunstneren Helene Vonsild har sammen med de mange, hun arbejder sammen med i butikken 1+1 i Grønnegade 41, Aarhus, leget med temperamenterne melankolsk og sangvinsk, en kombination af hendes tekstiler og kollegernes keramik.

Der kan også gå en mur gennem to ved et bord, så Kirsten Holm Nielsen og Lisbeth Bachmann har skabt to borde - et sort med en Berlin-mur igennem bordet og sorte stole, og et hvidt, hvor alt, der hører til bordet, er pakket ned under det.

Sverre Tveito Holmens lille ostebord med gedeost og Linieakvavit under bordet. Foto: Flemming Krogh

Rådhuset på bordet

Marianne Steenholdt Bork og Christel Arnevik har været elever sammen på kunsthåndværkerskolen i Kolding. De har arbejdet sammen om "Frokost i det grønne" med skulpturer og blandede materialer.

I Lone Borgens porcelæns-tv kigger de to ved bordet gennem tv-skærmen, og man fornemmer, at de har vidt forskellige interesser. Spændende Aarhus-motiver er på selve værket.

Ninna Gøtzsche og Dorte Kristoffersen har taget selve rådhuset som udgangspunkt og dækker et bord med grålig og blå keramik, hvor en vase agerer rådhustårn, og der er spildt på dugen og krummer på tallerknerne.

Endnu mere bevidst rodet er der i værket "Asger Jorns sidste måltid" af Lea Nielsen, Louise Gaarmann og Mette Maya Gregersen. Det handler om festlighed, farver, lyst og livsappetit.

Tina Astrups "Rundt bord til to". Foto: Flemming Krogh
Tekstilkunstner Hele Vonsild leger med temperamenterne sammen med kolleger, der laver keramik. Foto: Flemming Krogh
Et transportbånd fra Arnbitter i Aarhus har Anne Mette Larsen (tekstil) og Sverre Tveito Holmen (keramik) gjort til et bord. Foto: Flemming Krogh
Naturen er vært med mystik og forgængelighed. Krestine Harboe, Karen Thomassen og Lasse von Gakhausen Lorentzen har skabt "Back to Basic". Foto: Flemming Krogh
Lone Borgens tv med skønne motiver på tallerkner og tv-ramme. Foto: Flemming Krogh
Mette Bülow Duus (til venstre) og Helenaa Hedegaard har skabt to borde "Feeling black - feeling blue" og "Feeling ligtgreen - feeling white". Foto: Flemming Krogh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Blog

Blog: Lad os nu udskifte den rædsel af en nationalsang!

Danmarks Radio markerede traditionen tro nytåret med rådhusklokker, fyrværkeri og DR Pige Koret. Men helt bemærkelsesværdigt præsenterede den nedsparede statsradiofoni en splinterny optagelse sammen med stjernemusikerne i Den Danske Strygekvartet. Og skulle man ikke have opdaget det på grund af almindelig træthed, buldrende brag, løsslupne champagnepropper, forvrøvlede onkler, berusede teenagere, gøende hunde eller festende naboer, kan du få lidt hjælp her! Der var nemlig et tydeligt budskab i repertoiret på de fire fremførte sange: Lad os nu få en nationalsang, som hæver sig over den bedagede, udtjente, lettere patetiske og banale Oehlenschläger-hymne, som vi og tidligere generationer er blevet plaget med siden 1819. Vel var det trange tider efter den ydmygende statsbankerot i 1813 og Norges farvel til unionen året. Lige så deprimerende var Frederik VI´s håbløse klamren sig til taberen Napoleon, selv om kongens rådgivere mindeligt bad ham skifte side i tide. Adam Oehlenschläger og jeg er faktisk begge to studenter fra Efterslægtsselskabets Skole, men vi bliver nok ikke enige om de lyriske kvaliteter i hans selvudnævnte ”Fædrelands Sang”. Det er jo så ravende banalt, at selv Richard Ragnvald fremstår som kunst. Og så er det galt! Der er et yndigt land, det står med brede bøge nær salten østerstrand.| Det bugter sig i bakke, dal, det hedder gamle Danmark og det er Frejas sal. Og for at understrege håbløsheden og de anstrengte rim napper vi altid sidste halvdel af og den 12.!! afsluttende strofe, når vi skal spille landskampe eller være højtidelige. Vort gamle Danmark skal bestå, så længe bøgen speiler sin top i bølgen blå.

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];