Annonce
Østjylland

Borger: Vi ønsker fortsat en lokalplan

LÆSERBREV: Kære byråd og Miljø- og Planudvalg - hvorfor skal vi læse i aviserne, at Wedelslund Gods ansøgningen om en racerbane er ændret og sagen sendt retur til udvalget - er det en "sniger"?

Kom nu ud af busken og fortæl, hvad det reelt betyder, at sagen er sendt retur til udvalget.

Det betyder nemlig, at alle de mange indsigelser, bekymrede breve og mail til jer - ikke tæller med mere, men det er forfra og om igen - for en landzone betyder, at I ikke skal spørge os almindelig borgere i det lokalområde hvor banen er planlagt, men kun de 6 direkte naboer.

Jeg syntes, det virker som om Wedelslund Gods prøver at snige racerbanen ind under radaren og uden om politikerne, men vi husker, at I lovede os en lokalplan - og vi husker det også til valget.

Som jeg forstår det, har Wedelslund Gods ændret ansøgningen til at være et årligt weekend arrangement og uden træning på hverdage - hvem tror på, at det holder? Især set i lyset af den første ansøgning, det er det mål Wedelslund Gods har inden for et par år, ellers hænger det ikke sammen økonomisk - heller ikke selv om Realdania støtter.

Lav nu den lokalplan så alle (også Wedelslund Gods) ved hvad vi skal forholde os til, så vi også har åbenhed omkring de planer og rammer der arbejdes med. Jeg har set, at rigtigt mange er bekymrede og nervøse for fremtiden med en racerbane, stor eller lille. Jeg mener helt klart, at alle de mange indsigelser, der allerede er afgivet, tæller med, under den nye ansøgning - det er det eneste anstændige.

Galten Vandværks indsigelse bekymrer mig meget. Galten Vandværk påpeger, at i ådalen, der løber lige ved og under banen, er drikkevandsmagasiner, hvorfra drikkevandet til Galtens lidt over 8.000 indbyggere hentes, gamle, unge og børn.

Jeg forstår godt de er bekymrede, tænk på hvad der vil ske, hvis bare to biler støder sammen og der løber bare 5 - 10 L benzin, olie og kølervæske ud i drikkevandet, det vil ødelægge drikkevandet for mange generationer.

Ja - en lokalplan koster penge, men en dårligt planlagt racerbane koster os almindelige borgere endnu flere penge. Jeg vil gerne betale for at slippe for en racerbane, så hvis det handler om penge til driften af Wedelslund, så vil det være billiger e for os almindelige borger at sende Wedelslund Gods 1.000,- Kr årligt (Forkortet, Red. ).

Annonce
Aarhus For abonnenter

Tag bare hunden med selv om det er farligt: Minister afviser hundeforbud ved kvæg i nationalparkerne

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nu sker der noget: Kameraer i dødskryds på vej

Aarhus For abonnenter

Naboer om støj fra Botanisk Have: Nye regler blev brudt i weekenden

Aarhus

Frygter du den? Da Jerntæppet faldt, drog ulvene mod Jylland

Aarhus

Efter påkørsel af politibetjent: Sådan vil kommunen bremse vanvidskørsel på Silkeborgvej

Aarhus For abonnenter

Et hus, vi er stolte af. Nej! En voldtægt af byens skyline: Danmarks højeste skyskraber vedtaget efter ilter debat

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Østjylland

Læsernes dom: Host op med penge til legepladser

Aarhus

Århusianske bilister bumpede afsted: Tankstation i kæmpebrøler

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Kultur

Største koncert-satsning i flere år: Sir Elton siger farvel i Horsens

Danmark For abonnenter

Efter 15 år i søgelyset: Berygtet omskæringslæge er sat ud af spil

Aarhus

Farvel til mundbindet: Halvanden uge efter er corona-tallene stadig i bund

Annonce