Annonce
Østjylland

Borger: Vi ønsker fortsat en lokalplan

LÆSERBREV: Kære byråd og Miljø- og Planudvalg - hvorfor skal vi læse i aviserne, at Wedelslund Gods ansøgningen om en racerbane er ændret og sagen sendt retur til udvalget - er det en "sniger"?

Kom nu ud af busken og fortæl, hvad det reelt betyder, at sagen er sendt retur til udvalget.

Det betyder nemlig, at alle de mange indsigelser, bekymrede breve og mail til jer - ikke tæller med mere, men det er forfra og om igen - for en landzone betyder, at I ikke skal spørge os almindelig borgere i det lokalområde hvor banen er planlagt, men kun de 6 direkte naboer.

Jeg syntes, det virker som om Wedelslund Gods prøver at snige racerbanen ind under radaren og uden om politikerne, men vi husker, at I lovede os en lokalplan - og vi husker det også til valget.

Som jeg forstår det, har Wedelslund Gods ændret ansøgningen til at være et årligt weekend arrangement og uden træning på hverdage - hvem tror på, at det holder? Især set i lyset af den første ansøgning, det er det mål Wedelslund Gods har inden for et par år, ellers hænger det ikke sammen økonomisk - heller ikke selv om Realdania støtter.

Lav nu den lokalplan så alle (også Wedelslund Gods) ved hvad vi skal forholde os til, så vi også har åbenhed omkring de planer og rammer der arbejdes med. Jeg har set, at rigtigt mange er bekymrede og nervøse for fremtiden med en racerbane, stor eller lille. Jeg mener helt klart, at alle de mange indsigelser, der allerede er afgivet, tæller med, under den nye ansøgning - det er det eneste anstændige.

Galten Vandværks indsigelse bekymrer mig meget. Galten Vandværk påpeger, at i ådalen, der løber lige ved og under banen, er drikkevandsmagasiner, hvorfra drikkevandet til Galtens lidt over 8.000 indbyggere hentes, gamle, unge og børn.

Jeg forstår godt de er bekymrede, tænk på hvad der vil ske, hvis bare to biler støder sammen og der løber bare 5 - 10 L benzin, olie og kølervæske ud i drikkevandet, det vil ødelægge drikkevandet for mange generationer.

Ja - en lokalplan koster penge, men en dårligt planlagt racerbane koster os almindelige borgere endnu flere penge. Jeg vil gerne betale for at slippe for en racerbane, så hvis det handler om penge til driften af Wedelslund, så vil det være billiger e for os almindelige borger at sende Wedelslund Gods 1.000,- Kr årligt (Forkortet, Red. ).

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

To gange L.O.C. på hjemmebane

Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce