Annonce
Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

En del århusianere frygter, at vandet stiger så højt, at deres ejendom trues. Derfor har Aarhus Kommune besluttet at udlevere sand og sandsække til bekymrede borgere. Fotos: Martin Ballund og Henrik Lund
Vandstanden i søer og vandløb øges - det samme gør bekymringerne hos en del århusianere, der bor tæt på våde områder. Derfor udleverer Aarhus Kommune nu sand og sandsække.
Annonce

AARHUS: I takt med at vandstanden i søer og vandløb øges, stiger århusianernes bekymring for oversvømmede boliger.

Ifølge vagthavende ved Trafik og Veje i Aarhus Kommune Hans Rasksen har kommunen derfor besluttet at stille sand og sandsække til rådighed for de bekymrede borgere.

De kan derfor nu hente sandsække på fire udvalgte genbrugspladser i Aarhus Kommune som værn mod eventuelt indtrængende vand.

Den massive nedbør den seneste tid har betydet, at vandstanden i søer og åer har nået en kritisk højde, og flere steder løber vandet ud på marker, veje og stier. Mange markarealer er nu så gennemvædede, at der er stor afstrømning på jordoverfladen. Dette kan give anledning til, at overfladevandet løber i ud over markarealer, veje og ved og i boligområder med lokale oversvømmelser af bygninger til følge.

Kommunen og beredskabet har lavet de fire depoter på genbrugsstationerne på Sintrupvej, Lystrupvej, Holmskovvej og Eskelund.

Sent fredag eftermiddag afspærrede kommunens folk Byleddet/Søskovvej mellem Stavtrup og Brabrand. Foto: Henrik Lund
Annonce

Overbelastet kloaknet

Ifølge Hans Rasksen er vurderingen lørdag eftermiddag, at der ikke umiddelbart er ejendomme, der er i fare for indtrængende vand. Tilbuddet om at kunne hente sandsække skal derfor ses som rettidig omhu.

- Vi bliver ringet op af borgere, der har set, hvor slemt det blandt andet er i Silkeborg, og derfor har spurgt om Aarhus Kommune også udleverer sandsække. Det har vi så besluttet at gøre.

Det er vigtigt, at kloakdæksler i skel ikke åbnes for at flytte vand via kloaknettet, da systemet allerede er overbelastet og flere renseanlæg har overløb af urenset spildevand, fordi der tilføres for meget regnvand i systemet, skriver Teknik og Miljø i en pressemeddelelse.

Annonce

Bølger på Brabrand Sø

Grundet kraftig vind fra vest, og det nu sammenhængende vandspejl mellem søerne, kan der forventes en højere vandstand i østenden af Brabrand Sø og risiko for bølger op til 40 cm højere end vandstanden. I øjeblikket er situationen i området dog stabil.

Der kan både være vand og mudder på veje på grund af den store afstrømning fra marker. Det kan både skabe risiko for akvaplaning og gøre vejene fedtede og glatte. Kommunens samlede beredskab opfordrer derfor trafikanter til at køre forsigtigt.

Aarhus Kommune følger situationen tæt sammen med Østjyllands Brandvæsen og Aarhus Vand. Lørdag efter er Holmbækvej og Byleddet/Søskovvej samt den nordlige del af Brabrandstien lukket.

Holmkærvej mellem Ormslev Stationsby og Skibby er oversvømmet og derfor lukket. Foto: Henrik Lund
Vandet stiger flere steder i især det vestlige Aarhus. Her er det en strækning af Brabrandstien, der er lukket. Foto: Henrik Lund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Hætteklædte tyveknægte på båd skaber utryghed på Aarhus Ø

Annonce