Annonce
Aarhus

Borgere hørte skud i Dyrehaven: Seks hjorte måtte lade livet

Mandag var kommunens folk i gang med at regulere hjortebestanden ved Marselisborg Dyrehave. Arkivfoto: Axel Schütt
Hjortebestanden i Marselisborg Dyrehave bliver hvert år reguleret med cirka 35 dyr.

AARHUS: Mandag formiddag blev der meldt om skud ved Marselisborg Dyrehave.

Det var tre kommunalt ansatte og en hjælper, som var i gang med at regulere flokken i den populære Marselisborg Dyrehave ved Aarhus.

Reguleringen finder sted tre til fire gange om året, hvor man i løbet af et par timer forsøger at få ram på de dyr, som man har udset sig.

Annonce

Under reguleringen er der lukket ned for Dyrehaven.

- Reguleringen foregår hvert år. Det er ganske naturligt, fortæller Stefan B. Hansen, som er skov- og landskabsingeniør i Aarhus Kommune ved Team Grønne Områder.

- Det kan virke voldsomt på folk, som kommer forbi, hvis de ser en død hjort, der ligger tæt på indhegningen, men det er den mest naturlige måde at foretage reguleringen på. Det larmer dog lidt, når vi skyder, hvilket vi er meget påpasselige med. Man skal huske på, at det ikke er jagt, men en nødvendig regulering af dyreholdet, der bliver foretaget, siger Stefan B. Hansen.

Seks blev skudt

Han tilføjer, at det drejer sig om cirka 35 dyr, der skydes hvert år. Mandag blev der skudt seks hjorte, som efterfølgende blev afleveret ved en slagter, som sælger kødet videre.

Havde man valgt at skyde med bedøvelsespile ville processen blive langt mere besværlig, ligesom kødet vil være uspiseligt.

- Der bliver maksimalt skudt 10 af gangen. Denne gang blev der skudt seks styks. Opgaven er dog ikke så lige til. Dyrene ved jo godt, hvad der skal ske, så det er svært, selvom vi naturligvis forsøger at gøre vores bedste, lyder det fra kommunens mand, der fortæller, at det i denne omgang var førsteårs og andenårs hjorte, som blev skudt.

Reguleringen af bestanden begynder i november og foretages i de efterfølgende måneder. Mandagens regulering er noget af det seneste, der bliver foretaget, fordi det er tæt på at hinderne føder deres kalve.

Marselisborg Dyrehave blev anlagt i 1932. Oprindeligt var det tanken, at der var får som skulle holde græsset nede, men i stedet valgte man sikaen, som er en østasiatisk hjorteart, der kom til landet i 1900-tallet, og dådyr.

Dyrehaven blev hurtigt et populært område blandt århusianerne og er siden begyndelsen blevet udvidet en del gange. I dag er dens størrelse oppe på cirka 22 hektar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce