Annonce
Østjylland

Borgere involveres i remise-projekt

Perronerne ved Odder Banegård er lige nu ved at blive forsænkede, så de kommer i niveau med dørene på de nye letbanetog. Foto: Carina Mayner

Forhandlinger mellem Letbanen og Odder Kommune er godt i gang - formentlig borgermøde om området til april.

ODDER: Selv om der endnu ikke findes en underskrift på, at Odder Kommune skal overtage remisearealet ved Odder Banegård, er de første undersøgelser så småt gået i gang.

Det fortæller borgmester Uffe Jensen (V), der sammen med resten af byrådet i december sagde ja til, at Odder Kommune skulle købe 40.307 kvm erhvervsjord på Rude Havvej 3 - for mere eller mindre at overlade det til Aarhus Letbane. Til gengæld skal letbanen forære remise-arealet ved banegården til Odder Kommune.

Området, der ender med de store remiser til højre i billedet, er et stort areal, som med tiden kan bruges til at forbinde midtbyen med Vitapark. Skorstenen i baggrunden ligger netop på Vitaparks område. Foto: Carina Mayner

Skitser på vej

- Vi er i løbende forhandlinger med Aarhus Letbane, og alt går efter planen. Så meget, at Letbanen faktisk er begyndt at lave skitser for indretningen af arealet på Rude Havvej. Men om det også bliver med garager til fem-seks tog, ved jeg endnu ikke, fortæller Uffe Jensen.

Hvad angår remisearealet ved banegården, er der ifølge borgmesteren endnu ingen konkrete planer for, hvad det kan bruges til.

Drømmen er, at man med tiden kan skabe en sammenhæng mellem det nuværende remiseområde og Vitapark, så man trækker Vitapark tættere på byen. Samtidig vil man med remise-området få et kæmpe areal med god plads til både udendørs- og indendørsaktiviteter.

- For mig at se vil det også være en god ide at indrette ungdomsboliger på området, hvor man nærmest får et letbanetog i baghaven. Det kan formentlig trække studerende fra Aarhus til Odder, siger Uffe Jensen og understreger, at intet vil blive besluttet, før der har været afholdt et borgermøde. Formentlig engang i april.

Vi er i løbende forhandlinger med Aarhus Letbane, og alt går efter planen. Så meget, at Letbanen faktisk er begyndt at lave skitser for indretningen af arealet på Rude Havvej. Men om det også bliver med garager til fem-seks tog, ved jeg endnu ikke.

Uffe Jensen
Annonce

Politikere vil lytte

- Vi politikere har mange gode ideer. Man kunne jo også lave noget a la Godsbanen i Aarhus på dele af området. Men intet vil blive besluttet, før vi har hørt borgernes mening, siger han.

- Endelig skal vi have undersøgt jorden for forurening og have en pris på, hvad en oprensning vil koste. Det beløb vil selvfølgelig også blive afgørende for, om vi kan bytte lige over med letbanen, eller der skal forhandles en pris, siger han.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Aarhus

Efter amputationsskandalen: Fyret koncerndirektør afløses midlertidigt af to personer fra egne rækker

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce