Annonce
Østjylland

Borgere tager godt imod The Odder Way

Torben Rasmussen kom tilfældigt forbi hvælvingen over broen ved Åparkeringen. - Den er da superflot og godt udtænkt, sagde efterlønneren, før han cyklede videre. Foto: Carina Mayner

Elever fra Eriksminde Efterskole har lavet fire installationer i Odder midtby.

Annonce

Odder: Wau, det er da en installation, som synes både gennemtænkt og smuk.

Så fin lød anmeldelsen fra Torben Rasmussen, da han fredag kom cyklende igennem den hvælving, som elever fra Eriksminde Efterskole har bygget på broen ved Åparkeringen.

- Jeg er ret imponeret over byggeriet, som vel udtrykker konstruktivisme, der jo også er en kunstart helt for sig selv. Den er gennemtænkt, og vi trænger til nye tanker her i midtbyen, sagde arkitekten, før han han cyklede videre.

Måske på vej for at se en af de tre andre installationer, som eleverne fra efterskolen har stillet op i Odder.

Folk i Odder er meget interesserede og positive overfor vores idéer. Så det er superhyggeligt at gå og stille op.

Victor Cornelis Wuisman, elev på Eriksminde Efterskole 
Victor Cornelis Wuisman (t.v.) Kaj Emil Kragelund og Astrid Nicolajsen Geil på den "Røde Plads" i Tværgade. Inspiration til pladsen har de bl.a. fundet på en anden rød plads på Nørrebro i København. Foto: Carina Mayner
Annonce

Andet end pizzaslices

Den imponerede hvælving blev fredag eftermiddag officielt præsenteret ved en fernisering for bl.a. borgmester Uffe Jensen (V).

Ud over hvælvingen kan man også finde "Den Røde Plads" ved Tværgade, lidt asiatisk inspiration ved pumpen for enden gågaden og et grønt område midt på Torvet. Værkerne er forbundet af en sti, som man finder ved hjælp af pudsige røde markeringer. F.eks. en rød gummistøvle i en gadelygte.

Bag det hele står ca. 30 elever fra efterskolens 10. klasses årgang. Eleverne har de forløbne par uger haft besøg af to arkitektstuderende, som er ved at specialisere sig i byplanlægning. Et besøg på Odder Rådhus for at tale med folk i planlægningsafdelingen og på borgmesterkontoret har der også været tid til.

- Skal jeg være helt ærlig, så kommer man som efterskolelev nok mest til Odder for at købe slik og pizza-slices. Jeg har aldrig før lagt rigtig mærke til byen, fortæller elev Astrid Nicolajsen, der mener at hun undervejs i processen har opdaget pladser og bygninger, som hun slet ikke havde set før.

- Men nogle af dem burde måske shines lidt op. Så det har vi gjort, siger den livsglade elev, som er sætter pris på alle de venlige tilkendegivelser, som hun og kammeraterne har fået under opstillingen af deres værker.

"The Odder Way" vil berige midtbyen med fantasi indtil fredag 26. maj, da det hele fjernes igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Aarhus

Dagens corona-tal i Aarhus: Et skridt frem søndag og et tilbage mandag

Annonce