Annonce
Aarhus

Borgere vil redde Botanisk Have

Blomsterbede skal nedlægges i Botanisk Have og det nye væksthusbyggeri er forsinket og åbner først i 2014- Direktør Bent Lorenzen fra Steno viser rundt i haven.Blomsterbede skal nedlægges i Botanisk Have og det nye væksthusbyggeri er forsinket og åbner først i 2014- Direktør Bent Lorenzen fra Steno viser rundt i haven.

Århusianere i dialog med kommunen om at bevare blomster- og stenbedene i Botanisk have

Foreløbig 52 borgere bakker nu op om en redningsaktion for blomster- og stenbedene i Botanisk Have.

»Botanisk Have er et fantastisk værdifuldt område med unikke kvaliteter som landskab, naturområde og læringsmiljø. Nedlæggelsen af de store bede er en amputation af Botanisk Have. De relativt få penge (600.000 kr.), der spares står ikke mål med det, vi mister. Vi nægter at tro, at disse besparelser kan være gennemtænkte eller velovervejede i sammenhæng med de mål og visioner for Århus Kommune, som er besluttet af selvsamme byråd,« skriver initiativtagerne Ole Bøgh Vinther og Lotte Duwe Nielsen på en blog på nettet.

Før jul skrev de også til rådmand for Teknik og Miljø, Laura Hay, og til teknisk udvalg for at orientere om initiativet og få en dialog om Botanisk Have.

Annonce

Forleden fik gruppen et positivt svar fra Teknik og Miljø om, at forvaltningen gerne vil i dialog for at drøfte muligheder for samarbejde.

»Som I sikkert ved, er der pt. drøftelser med Aarhus Universitet om deres mulige ønske om overtagelse af (dele af) bedene. Det vil være oplagt at drøfte, om der kan skabes noget samarbejde/synergi med »Botanisk Haves Venner« i samme omgang,« lyder det i svaret fra forvaltningen.

Det er et stort flertal i byrådet med Enhedslisten som eneste undtagelse, der i budgetforliget for 2012 har valgt at nedlægge blomsterhaven og stenhaven, som er opbygget over mere end 30 år.

Væksthusene, som drives af Aarhus Universitet, har også klaget over besparelsen og er i forvejen i dialog med forvaltningen om en redning.

Ole Bøgh Vinther forklarer, at man med »Botanisk Haves Venner« gerne vil holde gryden i kog til de næste budgetforhandlinger eller næste byrådsvalg i håb om, at haverne kan reddes.

På vennernes hjemmeside peger de på, at mange danske og udenlandske turister besøger haven i forbindelse med besøg i Den Gamle By og man ser ofte turister tage billeder i haven.

»Botanisk Have understøtter således oplevelsen ved at besøge Den Gamle By. En nedlæggelse af stenpartiet og »Det danske Plantesamfund« vil gøre denne oplevelse fattigere,« skriver initiativtagerne.

De er også ved at forberede en stiftende generalforsamling.

»Måske er der også nogle frivillige, som vil være med til at vedligeholde stenpartiet og »Det danske Plantesamfund« og organisere fælles aktiviteter i Botanisk Have, som f.eks. naturture og familiearrangementer med boldspil og fælles spisning,« foreslår de.

Datoen for generalforsamlingen er ikke aftalt endnu.

Facebookgruppen har navnet »Red Botanisk Have i Aarhus« og her kan man læse mere om initiativet HER

Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Debat

Gå med i Aarhus Pride: For alt for mange er det stadig utrygt at være sig selv

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce