Annonce
Debat

Borgerinddragelse – eller borgerbedrag? Der er på ingen måde lyttet til tilbagemeldingerne fra borgerne om ny bebyggelse ved Årslev Engsø

"Derfor er det en meget stor overraskelse, at rådmand Bünyamin Simsek uden at skele til følgegruppens kraftige anbefalinger fremlægger en afgrænsning af den kommende bebyggelse, hvor nyt byggeri vil gribe voldsomt ind i naturen ved søen," skriver Gert Kjeldtoft og Jeppe Nikolajsen. Foto: Jens Thaysen.

DEBAT: I forbindelse med udviklingen i Årslev har Aarhus Kommune besluttet at udarbejde en helhedsplan for området. Helhedsplanen skal ifølge kommunen sikre en vision og struktur for området, der understøtter bæredygtighed og klima.

Som en del af arbejdet med helhedsplanen nedsatte Aarhus Kommune en følgegruppe bestående af repræsentanter for forskellige borgere og erhvervsdrivende interesser i området. Følgegruppen blev nedsat på baggrund af det indledende borgermøde og høring. Medlemmer af følgegruppen brugte en del tid på at kvalificere arbejdet, der entydigt pegede på naturen som områdets vigtigste kvalitet.


Annonce

Der er på ingen måde lyttet til tilbagemeldingerne fra hverken borgermøde eller medlemmer af følgegruppe. Hele processen har mere karakter af borgerbedrag end borgerinddragelse.


Under følgegruppens arbejde forsøgte medlemmer af gruppen adskillige gange at drøfte arealerne syd for Skibbyvej, da den primære naturværdi er området omkring Årslev Engsø. Med bebyggelse af engene ned mod søen vil naturoplevelsen ved søen i stedet blive en oplevelse af at være i et område, hvor byen og mennesker presser naturen.

Tilbagemeldingen fra medlemmer af følgegruppen var entydigt, at der ikke skulle bebygges tættere på søen, end der er i dag. Dermed vil området ved søen fortsat være et rigt naturområde for både de nye beboere i Årslev og for resten af Aarhus.

Derfor er det en meget stor overraskelse, at rådmand Bünyamin Simsek uden at skele til følgegruppens kraftige anbefalinger fremlægger en afgrænsning af den kommende bebyggelse, hvor nyt byggeri vil gribe voldsomt ind i naturen ved søen.

Der er på ingen måde lyttet til tilbagemeldingerne fra hverken borgermøde eller medlemmer af følgegruppe. Hele processen har mere karakter af borgerbedrag end borgerinddragelse.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten her

Aarhus For abonnenter

Her vil byrådet skabe vild natur: Men hov - naturen her er allerede vild

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Aarhus til tops i stor undersøgelse: Derfor er Aarhus en af de bedste byer i verden for iværksættere

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er det her Østjyllands næste Michelin-stjerne? Derfor er svaret lige nu, nej

Alarm 112

Lokummet brændte i Veri Centeret: Politiet kan ikke udelukke, at branden var påsat

Debat

Stiften mener: Byens cityassistenter glemte alt om deres fornemste opgave

AGF

Ung AGF-back stopper straks karrieren: Vil prøve noget andet end fodbolden

Aarhus For abonnenter

Efter indædt slagsmål: Idyllen på Himmelbjerget synes genoprettet

Debat For abonnenter

Avisen mener: Kulturminister vil sikre EM-fodboldheltenes kampe på nationalt tv, men pas på med at stikke os blår i øjnene

Erhverv

Værs'go, nu kan du købe din nye bolig: Skåde-villa sætter prisrekord i Aarhus

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aarhus

Efter bøderegn på Kongevejen: Rådmand indfører gratis parkering ved Friheden ugen ud

Aarhus For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Aarhus

Sophies drøm er blevet til virkelighed: Ny Aarhus-butik hylder populært fænomen

Annonce