Annonce
Dette er et læserbrev. Det udtrykker skribentens eller skribenternes holdning.
Debat

Borgerinddragelse – eller borgerbedrag? Der er på ingen måde lyttet til tilbagemeldingerne fra borgerne om ny bebyggelse ved Årslev Engsø

"Derfor er det en meget stor overraskelse, at rådmand Bünyamin Simsek uden at skele til følgegruppens kraftige anbefalinger fremlægger en afgrænsning af den kommende bebyggelse, hvor nyt byggeri vil gribe voldsomt ind i naturen ved søen," skriver Gert Kjeldtoft og Jeppe Nikolajsen. Foto: Jens Thaysen.

DEBAT: I forbindelse med udviklingen i Årslev har Aarhus Kommune besluttet at udarbejde en helhedsplan for området. Helhedsplanen skal ifølge kommunen sikre en vision og struktur for området, der understøtter bæredygtighed og klima.

Som en del af arbejdet med helhedsplanen nedsatte Aarhus Kommune en følgegruppe bestående af repræsentanter for forskellige borgere og erhvervsdrivende interesser i området. Følgegruppen blev nedsat på baggrund af det indledende borgermøde og høring. Medlemmer af følgegruppen brugte en del tid på at kvalificere arbejdet, der entydigt pegede på naturen som områdets vigtigste kvalitet.


Annonce

Der er på ingen måde lyttet til tilbagemeldingerne fra hverken borgermøde eller medlemmer af følgegruppe. Hele processen har mere karakter af borgerbedrag end borgerinddragelse.


Under følgegruppens arbejde forsøgte medlemmer af gruppen adskillige gange at drøfte arealerne syd for Skibbyvej, da den primære naturværdi er området omkring Årslev Engsø. Med bebyggelse af engene ned mod søen vil naturoplevelsen ved søen i stedet blive en oplevelse af at være i et område, hvor byen og mennesker presser naturen.

Tilbagemeldingen fra medlemmer af følgegruppen var entydigt, at der ikke skulle bebygges tættere på søen, end der er i dag. Dermed vil området ved søen fortsat være et rigt naturområde for både de nye beboere i Årslev og for resten af Aarhus.

Derfor er det en meget stor overraskelse, at rådmand Bünyamin Simsek uden at skele til følgegruppens kraftige anbefalinger fremlægger en afgrænsning af den kommende bebyggelse, hvor nyt byggeri vil gribe voldsomt ind i naturen ved søen.

Der er på ingen måde lyttet til tilbagemeldingerne fra hverken borgermøde eller medlemmer af følgegruppe. Hele processen har mere karakter af borgerbedrag end borgerinddragelse.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Se video og alle billederne: Regnbuen regerede igen i Aarhus til pride-parade - uden frygt for corona eller abekopper

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Et af byens ældste spisesteder har kendt rigmand som erklæret stamkunde - det forstår man

Debat

Vi sad med ryggen mod muren foran politikerne: Jeg er rystet over, hvordan det lokale demokrati fungerer

Aarhus

Rikke-Marie skal scannes for alvorlig sygdom, men hospitalet har først tid i 2024: - Jeg troede ikke mine egne øjne

Statsministeren mødte læserne: Se Mette Frederiksen forklare, hvorfor hun vil af med forsvarsforbeholdet

Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Debat

I dømmer os, selvom vi har overskud til at tænke på andre: Giv plads til ukrainske flygtninge i Gellerup

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Annonce