Annonce
Østjylland

Borgerinddragelse: P-strategi for Hou skal være klar til foråret

I sommermånederne var Hou fyldt med parkerede biler. Nu skal der laves en parkeringsstrategi for Hou. Arkivfoto: Morten Pape
John Rosenhøj (DF) har fået støtte til et forslag om at lave en plan for bilparkering i Hou. Byen skal deltage i et særligt udvalg, der skal løse opgaven.

Hou: Borgerne skal være med til at lave en parkeringsstrategi for Hou, og strategien skal være klar til næste forår.

- Da kommunen udbød Alexandra Plads til salg i 2018, bad jeg om, der blev lavet en p-strategi, men det blev aldrig til noget. Denne sommer har jo været utålelig for Hou, det skal borgerne ikke opleve igen. Det har været farligt, selv brandvæsenet har ikke kunnet komme igennem, hvis der var sket noget, siger byrådsmedlem John Rosenhøj fra Dansk Folkeparti.

Han henviser til, at mange af byens villaveje i sommermånederne har været fyldt med biler. Det har været gratis for cyklister og gående at tage med færgerne til Samsø og Tunø, og derfor myldrede turister til byen og parkerede, hvor de kunne finde plads.

John Rosenhøj har foreslået, at der laves en parkerings-plan, som skal vedtages af byrådet efter nytår. Miljø-, teknik- og klimaudvalget støtter forslaget, der går ud på at inddrage byens lokalråd og eventuelt lave et udvalg med andre interesseorganisationer som lystbådehavnen, uddannelsessteder og byens forretningsliv.

Annonce

Vil lave særligt udvalg

- Det er vigtigt, at vi får borgerinddragelse, at kommunen ikke bare selv laver noget. Vi har seks-otte måneder til at nedsætte et udvalg og få lavet forslaget færdigt. Bedre skiltning kunne hjælpe, men det skal vi ikke lægge os fast på, så tager vi brødet ud af munden på udvalget, siger John Rosenhøj.

Forvaltningen har lavet et notat om parkering i Hou, og den nye strategi skal laves under hensyntagen til notatet, har miljø-, teknik- og klimaudvalget vedtaget. John Rosenhøj er dog ikke helt fornøjet med notatets indhold.

- Notatet er ok, men der er også fejl i det. Jeg har ikke papirerne lige ved mig, så jeg kan ikke sige præcist, hvad det er. Men det vigtigste for mig er også, at vi får borgerinddragelse, siger John Rosenhøj.

Notatet beskriver, at der i dag er 491 offentligt tilgængelige p-pladser i Hou, men det er ikke alle, der er i nærheden af havnen. Ifølge notatet dækker pladserne behovet i hverdagen, men ikke når der er festivaler på Samsø og Tunø eller havnefest i Hou.

Annonce

Nye p-pladser

Ifølge notatet kan fremtiden se sådan ud:

Odder Kommune fik ikke solgt Alexandra Plads, der ligger tæt på havnen. Der var ikke politisk flertal for et planlagt byggeri på stedet, og dermed blev handelen annulleret. I stedet kan Alexandra Plads, som i dag er en grusplads, der kan rumme omkring 20 biler, opgrades med en bedre belægning.

Kommunen har også solgt et stort område på havnen, hvor der skal bygges. Projektet hedder Færgebyen og er stadig i sin vorden. Men Færgebyen fjerner 126 p-pladser på det såkaldte ralleje og 63 p-pladser omkring Færgebyen.

Men der kan laves 40 nye pladser ved Færgehavnen og 20 nye pladser forbeholdt Tunøborgere. Desuden kan der laves 40 p-pladser på et grønt areal langs Strandgade ved indkørslen til lystbådehavnen.

Det grønne område her på Strandgade kan laves om til parkeringspladser. Det vil dog kræve en ny lokalplan. Foto: Hans Jørgensen

Det samlede antal offentligt tilgængelig p-pladser vil dog blive reduceret med 109 ifølge notatet Og derfor skal der tænkes i nye løsninger såsom kollektiv trafik. Desuden kan der arbejdes med at anbefale gæster at tage bilen med til Samsø ved større arrangementer.

John Rosenhøj vil ikke på forhånd lægge sig fast på, om de nye p-pladser i notatet skal blive til noget. Det må være op til dem, der laver parkeringsstrategien, mener han.

- Men nu har vi også noget at diskutere til de kommende budgetforhandlinger. Så må vi afsætte et beløb, som vi estimerer skal bruges, siger John Rosenhøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Johnson & Johnson genoptager vaccine-udrulning i Europa

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce