Annonce
Østjylland

Borgerne skal digte om byen

<p>Forfatter Ursula Andkjær Olsen afholder wokshop i Vitapark torsdag morgen. Arkivfoto: Scanpix</p>

Byens fortid, nutid og fremtid skal bruges i et kulturby 2017 projekt, som Vitapark står bag.

Byens fortid, nutid og fremtid skal bruges i et kulturby 2017 projekt, som Vitapark står bag.
Annonce
I al sin enkelthed går projektet ud på, at byens borgere kommer forbi Kulturkøkkenet på torsdag og deltager i en workshop med digteren Ursula Andkjær Olsen.
Hun har spørgsmål parat, som borgerne skal besvare. Ud fra bidragene fra borgerne vil digteren lave en række tekster, som skal vises frem som en lysende udstilling i gågaden 8. december.
Her vil den digitale mediekunstner Signe Klejs lyse gågaden op i digte og kunst, så man kan gå gennem gaden og se byens poetiske fortællinger.
Syv lokale skoler har allerede bidraget til projektet.
»Projektet skal afspejle det liv, der leves i Odder og skabe medejerskab og deltagelse i lokalsamfundet om at skabe kultur af den kultur, der er,« forklarer projektets tovholder Thea Vesti Pedersen.

Korværk og forestilling

Efter lysshowet 8. december arbejdes der videre med Ursula Andkjær Olsens digtning over borgernes input.
Den færøske sanger og komponist Teitur bruger teksterne som base for et korværk for et folkekor af 100 personer fra lokale kor.
Korværket skal opføres i september 2017.
I sidste ende samles alle fortællinger i en stor forestilling i Odder 18. november 2017 som en del af kulturbyåret.
Der er skriveworkshop med Ursula Andkjær på torsdag kl. 8.30-9.45 i Kulturkøkkenet i Vitapark.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

Aarhus

Første Aarhus-bilbrand kan være opklaret: Sigtet havde mistænkelige sår i ansigtet

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce