x
Annonce
Kultur

Borgerne tøver med at løse billet til Borgerscenen

"Inde ved siden af", der handler om naboskab, spiller på Aarhus Teaters Borgerscene til 20. maj. De ti aktører har selv leveret historierne om naboskab på godt og ondt. Foto: Axel Schütt.

Mindre end 400 af de godt 1500 billetter var solgt forud for fredagens premiere på »Inde ved siden af«, der opføres 17 gange på Aarhus Teater.

Aarhus Teater håber med sin nye Borgerscene, hvor der var åbningsforestilling i aftes, at kunne lokke både et større og et nyt publikum inden for murene på Bispetorvet. Men trods stor medieomtale har århusianerne taget endog meget tøvende imod det nye initiativ. Da tæppet i aftes gik for den første opførelse af »Inde ved siden af«, en forestilling om naboskab, var der på forhånd solgt mindre end 400 billetter til de i alt 17 forestillinger med plads til samlet 1530 publikummer.

Annonce

»Vi er måske nok lidt overraskede over, at der ikke på forhånd er solgt flere billetter, men vi var omvendt også klar over, at billetterne til Borgerscenen ikke sælger sig selv. Både i Dresden i Tyskland og i Aalborg, har man oplevet noget tilsvarende, da de løb deres Borgerscener i gang,« siger Morten Daugbjerg, kommunikationschef på Aarhus Teater.

Tilbud til abonnenter

Aarhus Teater er klar med et særtilbud til abonnenter på Århus Stiftstidende.

Køber man billet (95 kroner) til en af forestillingerne på Borgerscenen torsdag 1. maj eller tirsdag 6. maj kl. 19.30 kvitterer teatret med en gratis øl, vand, vin eller kaffe efter forestillingerne.

Billetter skal bestilles på Billetservice tlf. 7021 3021 (man-fre kl. 12-18, lør. kl. 12-15.30) eller ved personligt at møde op på teatrets billetkontor. Begge steder skal man opgive sit abonnementsnr.

Han er dog overbevist om, at der nok skal komme gang i billetsalget, når budskabet om nyskabelsen begynder at sprede sig fra mund til mund.

»Så udfordringen lige nu er at få folk ind i dagene her efter premieren, så vi hurtigt kan få budskabet spredt,« tilføjer han.

Knofedt-arbejde

Erfaringerne fra Dresden, hvor man har haft en Borgerscene i fem år har vist, at hver af aktørerne på scenen er med til at trække mindst 25 familiemedlemmer, venner og bekendte med i teatret og viser også, at mange af dem vender tilbage for at se andre forestillinger, som ikke nødvendigvis foregår på Borgerscenen.

På Aalborg Teater bekræfter kommunikationschef Thomas Villefrance, at det er et »knofedt-arbejde«, som han udtrykker det, at få fyldt stolerækkerne op. På den nordjyske borgerscene er der kun plads til 50 publikummer per forestilling, altså knapt halvt så mange som i Aarhus.

På Aalborg Teater lagde man 24. november sidste år ud med forestillingen »Romeo og Julie lever«, som efter en lidt svag start nåede en belægningsprocent på mellem 80-90. 16. maj går tæppet for den nye forestilling »9220 - portræt af en bydel«. Her er halvdelen af billetterne solgt på forhånd. Teatret har planlagt to nye forestillinger næste år.

»Det lykkedes os at få hul igennem, men det er svært på forhånd at sige, hvad det er, der gør, at folk pludselig får øjnene op for et nyt initiativ. Det er et koncept, der skal løbes i gang, og så skal folk lige vende sig til, at det altså ikke er amatørteater, vi præsenterer. Borgerne på scenen skal ikke spille en rolle, men netop være sig selv. Det er det, der er forcen ved Borgerscenen,« understreger Thomas Villefrance.

Morten Daugbjerg opfordrer derfor også århusianerne til at give Borgerscenen en chance og sig selv en udfordring.

»Det er en helt særlig oplevelse, der venter publikum på Borgerscenen. Og jeg vil godt understrege, at vi ikke betragter forsalget som en katastrofe. Vi er ret overbeviste om, at publikum nok skal komme,« lyder det fra kommunika- tionschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Leder

Debatten om prisen for et menneskeliv må vente til bedre dage

Debatten er allerede i gang. Den om prisen for et menneskeliv. Den måtte uvægerligt komme, som den altid bør og gør, når staten enten går i krig, bygger stort eller blot overvejer at gøre det. Lige nu står vi foran den største sundhedsudfordring i mange, mange år med corona-krisen på vej mod sit forventlige højdepunkt her i Danmark. Så mens vi venter på stormen, så lever debatten om prisen for et menneskeliv på de sociale medier, i landets aviser og formentlig også ude i hjemmene. Den kommer selvfølgelig, fordi staten indtil videre er ved at pumpe 285 milliarder kroner ud til hjælpepakker, fordi både små og store virksomheder lukker og nogle bukker under for krisen. Så derfor er det helt naturligt, at debatten kommer. Men den kommer bare alt for tidligt. Inden du gør dig til deltager i den debat, så gør dig selv - og alle andre - den tjeneste at bruge nogle minutters tanker på følgende: Hvor meget er dit barn værd? Hvor meget skal staten bruge på at redde din ægtefælle i et spørgsmål om liv eller død? Og spørg dig selv, hvor mange kroner det skal koste at redde din bedste ven, hvis vedkommende har fået kræft? Når du har tænkt godt og grundigt over det, så er du langt bedre rustet til at deltage i debatten. Og du vil højst sandsynligt have fundet ud af, at der ikke kan sættes et prisskilt på den behandling, som skal redde dit barn, din ægtefælle, din bedste ven. Anderledes er det åbenbart, når man står på afstand og tænker på de mange milliarder af kroner, der lige nu bruges i Danmark - og endnu flere milliarder rundt om i hele verden. Når man står derude, og måske er virksomhedsejer eller besidder en aktiemajoritet i et firma, så er prisen meget høj. Det er utroligt nemt at sige, at det er mennesker uden følelser, der lige nu gerne vil debattere prisen for et liv. Men nogen skal starte debatten. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er det jo et vigtigt spørgsmål. Det gælder også den dag, hvor vi ikke har corona, men kæmper med andre svære sygdomme, hvor prisen på medicin for at holde folk i live er himmelhøj. Debatten er vigtig, og den er svær. Især lige nu, hvor corona fylder det hele, hvor følelser blokerer for en saglig diskussion. Det er derfor ikke nu, debatten skal tages. Den skal gemmes til bedre dage, hvor der forhåbentligt er plads og tid til at gå i dybden med det meget svære spørgsmål; Hvad er prisen for et menneskeliv?

Aarhus

Aarhusforskere mod corona: - Vi er de første i verden til at afprøve lægemidlet på mennesker

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce