Annonce
Østjylland

Borgmester: Få løst baneproblemer nu

Balladen mellem BaneDanmark og Aarhus Letbane angående klargøringen af Grenaabanen, så den i 2017 overgår til en letbane, vækker hovedrysten hos de to Djurslands-borgmestre.

Balladen mellem BaneDanmark og Aarhus Letbane angående klargøringen af Grenaabanen, så den i 2017 overgår til en letbane, vækker hovedrysten hos de to Djurslands-borgmestre.

»Vi har en forventning om, at to selskaber kan finde ud af at snakke sammen og få løst de her problemer. Der er ikke noget alternativ. Letbanen åbner i 2017 - hele vejen til Grenaa,« slår borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S) fast.

Det samme ere holdningen hos kollegaen Claus Wistoft i Syddjurs Kommune.

Annonce

»Vi er dybt forundret over, at man ikke kan finde ud at løse sådan en ting internt i de to selskaber. Hvis man ikke kan finde en løsning, så må vi kigge på at få flyttet opgaven hen til kun et selskab i stedet,« siger Claus Wistoft (V).

De to borgmestre arbejder hårdt med en ny plan for mobilitet på Djursland, hvor letbanen spiller en helt central rolle.

Derfor kan der ikke blive tale om en forsinkelse, slår de to borgmestre fast.

»Hvorfor er det altid i den yderste ende, at der skal være problemer med at nå tingene. Det kan ikke være rigtigt,« siger Jan Petersen (S).

Problemet mellem de to selskaber er, at Grenaabanen skal have fornyet sporene, der nogle steder også skal rettes ud, så letbanetogene kan køre med den nødvendige hastighed. Dette arbejde skal Banedanmark udføre.

Men da letbanens tog bliver elektriske, skal der også etableres køreledninger. Desuden skal signalsystemet udskiftes. Dette arbejde står letbanens entreprenør, ASAL, for.

Hos Midttrafik er der også hovedrysten, da selskabet uden varsel har fået meddelelsen om, at Aarhus Letbane lukker Grenaabanen i weekenderne allerede fra den 15. januar og frem til den 28. august, hvor det i forvejen er meldt ud, at Grenaabanen lukker helt, mens anlægsarbejdet står på.

»Midttrafik står med opgaven at levere erstatningskørsel i byggeperioden, når der ikke kører tog/letbane mellem Odder og Grenå. Når Aarhus Kommune og Regionen bestiller, så leverer vi. Men de to bestillere gør det meget svært at levere ordentlig trafik i byggeperioden, når deres selskab giver dårlig og sen besked,« siger Mads Nikolajsen, der er medlem af Midttrafiks bestyrelse og medlem af Letbanerådet.

Midttrafik er allerede nu i gang med at finde erstatningskørsel fra 28. august 2016 til september 2017, hvor Grenaabanen ligger stille, men Mads Nikolajsen oplyser, at det bliver svært at få enderne til at nå sammen allerede fra januar 2016 med den sene melding fra Aarhus Letbane.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Aarhus

Efter amputationsskandalen: Fyret koncerndirektør afløses midlertidigt af to personer fra egne rækker

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Annonce