Annonce
Aarhus

Borgmester og politidirektør: - Vi er klar til at lukke legepladser og parker

Alvoren stod malet i ansigterne, da politidirektør Helle Kyndesen og borgmester Jacob Bundsgaard på et pressemøde kom med en indtrængende appel: - Hold afstand og overhold retningslinjerne, der forbyder forsamlinger på mere end 10 personer.Foto: Axel Schütt
Aarhus Kommunes cityassistenter skal hjælpe politiet med at sikre, at århusianerne holder afstand til hinanden. Hvis det ikke overholdes, er kommunen villig til at skride yderligere ind.

AARHUS: - Hold afstand. Lad være med at stimle sammen.

Sådan lød det indtrængende budskab fra borgmester Jacob Bundsgaard og politidirektør Helle Kyndesen på et pressemøde foran Aarhus Rådhus lørdag formiddag.

Her fortalte Jacob Bundsgaard, at kommunens cityassistenter kommer til at hjælpe Østjyllands Politi med at se til, at folk overholder forbuddet mod at forsamles mere end 10 personer.

- I denne tid er der ikke problemer med uheldig parkering. Derfor har cityassistenterne tid til at hjælpe. De skal anvise og assistere og være politiets øjne og ører, sagde Jacob Bundsgaard og understregede, at vi alle har en fælles opgave, nemlig at overholde reglerne om at holde afstand og ikke være ret mange mennesker samlet.

Annonce
Vi skal overholde retningslinjerne, når vi er ude at handle, når vi færdes i byen og i vores natur. Oplever vi, at det ikke lader sig gøre, er vi parate til at skride yderligere ind og lukke legepladser og parker.

- Jacob Bundsgaard

Ros fra politidirektør

Og det er vi, ifølge Helle Kyndesen, faktisk ret gode til.

- Jeg vil gerne rose århusianerne og østjyderne. Meldingen fra betjentene er, at det går godt med at følge de nye regler, sagde Helle Kyndesen, der kunne berette om en fuldstændig atypisk fredag aften og nat til lørdag i midtbyen, hvor der normalt er gang i den.

- Nattelivet er lukket ned, og der var ingen berusere, ingen voldstilfælde og ingen overtrædelser af de nye regler, sagde Helle Kyndesen.

Så i stedet for at slå ned på voldsmænd og sætte fulde folk i detentionen kunne betjentene fra Østjyllands Politi bruge tiden på at vejlede om de nye regler.

- Vis omtanke i naturen

Borgmester og politidirektør udtrykte stor forståelse for trangen til at komme ud i det spirende forår efter en lang og våd vinter.

- Men gør det med omtanke. Holder der mange biler på parkeringspladsen ved Dyrehaven, så find et andet sted. Der er smukke pletter nok i Aarhus Kommune, sagde Jacob Bundsgaard.

Han er også klar over, at børn har brug for at røre sig.

- Ikke mindst hvis de har været i hjemmeskole. Men der er en risiko for, at der bliver run på legepladserne. Så vælg et andet sted. Reglerne om 10 personer gælder også børn og familier, sagde Jabob Bundsgaard og mindede om, at staten bruger enorme ressource på at bringe Danmark gennem coronakrisen.

- Det er nu det gælder

- Mennesker dør, så det er nu, det gælder. Det er nu vi skal stå sammen og løse den udfordring vi står i. Så en opfordring til alle om at overholde de retningslinjer, der er, sagde Jacob Bundsgaard.

Han fortalte, at kommunen nu lukker alle udendørs træningsfaciliteter, da de er en potentiel smittekilde.

- Det er også et signal om, at det er vigtigt at overholde retningslinjerne. Oplever vi, at det ikke lader sig gøre, er vi parate til at skride yderligere ind og lukke legepladser og parker. Vi skal overholde retningslinjerne, når vi er ude at handle, når vi færdes i byen og i vores natur, sagde Jacob Bundsgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

- Skal vi slice ham her? Truede ung mand med kniv og sparkede sidespejl af politibil

Annonce