Annonce
Østjylland

Borgmester om benzinbombe-sagen: 6. februar blev en skelsættende dag

Borgmester Jørgen Gaarde har udsendt et åbent brev om benzinbombe-sagen fra Ry, hvor fire drenge overfaldt en femte ved Ry-Hallerne. Arkivfoto: Tor Birk Trads/Scanpix 2017

Ombudsmandsinstitutionen har henvendt sig til Skanderborg Kommune og er ved at afklare, om der er grund til at undersøge Skanderborg Kommunes indsats på myndighedsområdet i benzinbombe-sagen.

SKANDERBORG: Byrådet behandlede onsdag aften benzinbomesagen på et lukket punkt på sit møde. Efterfølgende har borgmester Jørgen Gaarde (S) skrevet følgende brev til alle, der har en relation til Mølleskolen.

Mandag den 6. februar 2017 blev desværre en skelsættende dag for alle med relation til Mølleskolen i Ry. En dreng blev alvorligt forbrændt og fire drenge sidder fængslet i sagen, som er velkendt for alle. Byrådet har på de to seneste møder haft lejlighed til at spørge ind til skolens og kommunens indsats i forhold til drengene, deres familier og elevernes trivsel generelt. Der er stillet rigtig mange spørgsmål, og der er givet meget grundige og dybdegående svar. Af hensyn til drengene og deres familier er det foregået på Byrådets lukkede møde.

I et skoleforløb for den enkelte elev og klasse og på en folkeskole i det hele taget skal man forholde sig til mange udfordringer over tid. Det betyder også, at der træffes mange daglige beslutninger på skole-, klasse og elev-niveau.

Det er derfor også klart, at der undervejs træffes rigtig mange gode beslutninger og valg. Men der er naturligvis også beslutninger og valg, som man efterfølgende vurderer, at man kunne have gjort anderledes. Sådan er det også på Mølleskolen. Det ændrer ikke ved, at ansatte og skole er optaget af at gøre det rigtige.

Hvad sker der nu?

For Mølleskolens vedkommende er sagen ikke afsluttet. Der er allerede igangsat et arbejde, som skal give ledelsen, ansatte og skolebestyrelse mulighed for at drage læring af den konkrete sag og arbejdet på skolen.

For skolens nye leder, Kristian Toft, bliver det en vigtig opgave at samle det igangværende arbejde med at evaluere den hidtidige indsats og med at understøtte nye tiltag i forbindelse med den læring, der er draget på baggrund af den tragiske sag. Det bliver også en vigtig opgave at koordinere og inspirere forældre, ansatte og øvrige samarbejdspartnere til at forme fremtidens Mølleskole.

Fagsekretariatet Børn og Unge har også sat et arbejde i gang, hvor man drager viden og erfaringer fra sagen, som skal gavne det fremadrettede og understøttende arbejde - både i forhold til Mølleskolen og kommunens øvrige skoler og institutioner.

Ombudsmandsinstitutionen har netop henvendt sig til Skanderborg Kommune og er i øjeblikket i gang med at afklare, om der på baggrund af sagen er grund til at undersøge Skanderborg Kommunes indsats på myndighedsområdet. På politisk niveau ligger det videre arbejde med sagen i Undervisnings- og Børneudvalget. Udvalget vil på baggrund af sagen evaluere de konkrete indsatser og politikker, Skanderborg Kommune har på undervisnings- og børneområdet. Det første møde i udvalget er holdt.

Annonce

Mulighed for dialog

Det er fortsat vigtigt at understrege, at forældre, grupper omkring en klasse eller flere klasser kan få og får de møder og den dialog, som de ønsker.

Skolen og kommunens fagsekretariat imødekommer alle ønsker for møder og drøftelser i det regi.

Det er dog samtidig vigtig at gøre opmærksom på, at man ikke har mulighed for at drøfte forhold, som er underlagt fortrolighed.

Annonce

Drengenes fremtid

Der er mange børn, forældre og borgere, der spørger til de fem drenge, og hvad der gøres for dem. Af hensyn til drengene og deres familier er det ikke muligt at komme ind på de konkrete aftaler og planer.

Imidlertid kan det oplyses, at der sammen med forældrene til alle fem drenge er lavet trygge aftaler for deres undervisning frem til folkeskolens afsluttende prøver og gennemførelsen af disse prøver. Som skrevet i indledningen har sagen om de fem drenge sat sig spor hos alle i og omkring Mølleskolen og i Ry som helhed.

Det er også en sag, som har påvirket og præget kommunens administration og Byrådets politikere. Man kan ikke være upåvirket af denne sag. Børn, forældre, skole og lokalsamfund lægger ikke blot sådan en sag bag sig. Derfor er der også brug for at lægge op til samling og forening omkring børnene, skolen og lokalsamfundet i Ry.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Sport For abonnenter

Det er fedt med flere på stadion, men dukker de også op i modgang, og når der ikke er fodbold til en flad 20'er?

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce