Annonce
Aarhus

Borgmester om plejesvigt: Det er vi ikke stolte af

Borgmester Jacob Bundsgaard beklager på sin Facebook-profil sagen om plejesvigt og opfordrer den ansvarlige rådmand Jette Skive og det politiske udvalg til at komme helt til bunds. Foto: Fra Facebook
Borgmester Jacob Bundsgaard (S) udtaler sig nu for første gang om klagesag over plejesvigt på plejehjemmet Kongsgården, der ifølge en familie er foregået over tre år.

VIBY: - Der er sket svigt, og der er også handlet allerede. Men vi er nødt til at få klarlagt, om alt er på plads nu. Det siger borgmester Jacob Bundsgaard.

På sin Facebookside udsendte han søndag 26. april en såkaldt "søndagsreflektion", hvor han fortæller om alt det, der går godt i Aarhus. Men også om en sag, der ikke går godt:

- Det er faktisk en historie, vi ikke er særligt stolte af. Fra Kongsgården, et af vores plejehjem i Aarhus, har vi i den forgangne uge fået udfoldet en historie, der virkelig ikke ser godt ud. Borgere, der ikke er blevet behandlet, som vi kunne forvente. Ældre mennesker, der ikke har fået den pleje og omsorg, vi gerne vil levere af høj kvalitet, siger borgmesteren og fortsætter:

Læs mere her

Del 1:

Læs her familiens forklaring på, hvorfor den gik til TV2 og tillod skjult kamera hos familiens ældste, der bor på plejehjemmet Kongsgården. Familien mener at der er tale om pleje- og omsorgssvigt.

Her kommenterer områdechefen kritikken og beklager at en konflikt med en familie ikke er blevet løst tidligere.

De skjulte optagelser til en TV2-dokumentar har allerede fået personalemæssige konsekvenser.

Del 2:

Nu anmelder familie Kongsgården til politiet for plejesvigt.

Læs politikeres reaktioner på plejesvigtet. De kræver et ansvar placeret.

Ældrerådmand Jette Skive svarer her på kritikken og siger, at personalesagerne ikke er afsluttet endnu.

Endelig peger personalets fagforening FOA pilen på et ledelsesansvar.

DEL 3:

Sagen tog en drejning, da politikere i udvalget for sundhed og omsorg ønskede at se den forbudte tv-udsendelse.

Den ansvarlige ældrerådmand Jette Skive (DF) beklager for første gang sagen, og undskylder over for den berørte familie. Som hun også vil mødes med.

- Vi skal til bunds

- Det er min klare, klare forventning, at den ansvarlige rådmand Jette Skive og udvalget for sundhed kommer helt til bunds i denne sag og får draget de konklusioner, der skal drages, så vi kan få genoprettet tilliden til vores ældrepleje i Aarhus.

- Selv om det er én historie, er det en historie for meget. Derfor er vi nødt til at kigge til bunds i det her. Der er sket svigt, og der er også handlet allerede. Men vi er nødt til at få klarlagt, om alt er på plads nu, så man fremadrettet kan være tryg ved at sende sine gamle på plejehjem - også på Kongsgården, siger Jacob Bundsgaard.

Borgmesteren får flere kommentarer under videokommentaren.

Blandt andet fra Charlotte Ahm, hvis farmor har boet på Kongsgården i tre år. Familien har klaget igen og igen over plejesvigt, men uden at det har ændret forholdene, synes man. Derfor har familien anmeldt Kongsgården til politiet for massivt omsorgssvigt og ulovlig magtanvendelse.

Annonce

- Tager du mig alvorligt nu?

Charlotte Ahm har tidligere klaget skriftligt til borgmesteren, der som følge af magistratsstyret sendte klagen videre til den ansvarlige rådmand Jette Skive.

Charlotte Ahm skriver nu:

"Flot Jacob. Tager du mig alvorligt nu?

Så vidt jeg ved, har du fået flere klager af mig, som du sjovt nok sendte videre til Jette skive. Selv den mail jeg sendte til dig angående en klage over netop Afdelingen for Sundhed og Omsorg, sendte du videre til dem. Tror du selv, at der er ved at være styr på tingene? Jeg ved, der har været problemer på det plejehjem helt tilbage i 2012. Det er otte år. Otte år, hvor ingen pårørende er blevet taget alvorligt. I har haft otte år til at forbedre tingene, og nu hvor TV2 er kommet ind i billedet, så påstår I, at I vil vende hver en sten. Men tak fordi du har ofret 3 min. af din tid på det - min farmor har ofret 3 år af sit liv der."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce