Annonce
Aarhus

Borgmester: Skandaleafdeling var ramt af dårlig kultur drevet af fyret leder

Mandag formiddag var Kammeradvokatens længe ventede undersøgelse af 22 personalesager ved Teknik og Miljø i Aarhus Kommune klar. Ved Kammeradvokatens adresse i Aarhus gik klagerne straks i gang med at studere facit. Foto: Flemming Krogh

Nogle medarbejdere er ikke blevet behandlet ordentligt. Det konkluderer borgmester Jacob Bundsgaard på baggrund af Kammeradvokatens undersøgelse af 22 personalesager i Teknik og Miljø. Rådmand vil genoprette tilliden.

AARHUS: Der er ingen tvivl om, at der har været en dårlig kultur - drevet af den pågældende leder.

Det konkluderer borgmester Jacob Bundsgaard (S) i kølvandet på Advokatfirmaet Poul Schmith/Kammeradvokatens undersøgelse af 22 personalesager i Teknik og Miljø.

Personalesagernes omdrejningspunkt er især den tidligere chef for Natur og Vejservice, Claus Pedersen. Han er fyret og politianmeldt i sagen.

- Der er ganske enkelt medarbejdere, der ikke er behandlet ordentligt. Også i et omfang, som gør, at fire medarbejdere har krav på en økonomisk kompensation. Desuden er der yderligere syv medarbejdere, der er blevet behandlet forkert og som er berettiget til en beklagelse fra Aarhus Kommune. Derudover konkluderer undersøgelsen, at to yderligere personer er berettigede til kompensation, men hvis forhold er forældede, understreger Jacob Bundsgaard.

Annonce

Sagen kort

Der er lavet i alt tre undersøgelser af forholdene i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

De to første undersøgelser blev lavet af revisionsfirmaet Ernst & Youngs særlige fup-og-svindel taskforce. De førte til fyring og politianmeldelse af den daværende chef for Natur og Vejservice, Claus Pedersen. Senere kostede afsløringerne også jobbet for den daværende direktør i Teknik og Miljø, Erik Jespersen og den daværende chef for Center for Miljø og Energi, Claus Nickelsen.

Advokatfirmaet Poul Schmith/Kammeradvokaten afsluttede mandag morgen den tredje undersøgelse. Det er en undersøgelse af 22 personalesager, hvor tidligere og nuværende medarbejdere har meddelt kommunen, at de mener, at de er blevet fyret, degraderet eller på andre måder har oplevet sanktioner på fordrejede og fejlagtige grundlag.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) fra Aarhus Kommune håber, at konklusionerne i Kammeradvokaten undersøgelse af 22 personalesager sætter punktum for et yderst kontroversielt forløb. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Klare konklusioner

I juni sidste år besluttede Aarhus Byråd at sætte gang i en ekstern undersøgelse af afskedigelser og andre forhold for tidligere og nuværende medarbejdere i Teknik og Miljø.

Advokatfirmaet Poul Schmith/Kammeradvokaten blev valgt til opgaven, og mandag formiddag blev konklusionerne præsenteret for borgmester Jacob Bundsgaard samt de øvrige medlemmer af Magistraten i Aarhus Kommune.

På baggrund af advokatundersøgelsen står fire klagere til af få udbetalt erstatninger, mens syv skal have beklagelser for krænkelser. Yderligere to sager ville sandsynligvis have udløst udbetalinger af erstatninger, men de er blevet forældede under Kammeradvokatens arbejde.

I ni sager sker der ikke yderligere.

Vil sætte punktum

Sagen bliver nu videregivet fra Magistraten til afdelingen for Teknik og Miljø, som har ansvaret for de videre foranstaltninger i sagen på baggrund af anbefalingerne fra Kammeradvokaten.

Teknik og Miljø har også ansvaret for at iværksætte eventuelle personalemæssige konsekvenser for de ledere, som har været en del af undersøgelsen.

- Det er min forhåbning, at det nu er muligt at sætte et punktum i sagen. Derved kan Teknik og Miljø fortsætte det opbyggende arbejde, der allerede er godt i gang, understreger borgmesteren.

Afgørende tillid

Rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), kalder Kammeradvokatens konklusioner for alvorlige.

- Jeg synes, at konklusionen er alvorlig, fordi Kammeradvokaten anbefaler, at der skal udbetales godtgørelse til fire tidligere medarbejdere, samt at der bør gives en skriftlig beklagelse til yderligere medarbejdere. Selv om der er tale om sager over en lang årrække, viser det, at der har været problemer i ledelsen i en del af Teknik og Miljø.

Han fortsætter:

- Kammeradvokatens undersøgelse kommer også med anbefalinger, der kan styrke og kvalificere vores personalepolitiske arbejde, som jeg vil sikre bliver vurderet og implementeret. Jeg vil sikre, at der bliver iværksat de nødvendige handlinger og truffet de beslutninger, der skal til for, at den samlede tillid kan genoprettes til Teknik og Miljø, understreger Bünyamin Simsek.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Liveblog fra pressemøde: Politiet fortæller om de to forladte børn

Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

AGF

Se de vilde billeder: AGF-triumf i Herning

Annonce