Annonce
Aarhus

Borgmester til rådmand: Træk selv fogedforbud tilbage i plejesag

- Det er jo ikke en bananrepublik, vi lever i siger borgmester Jacob Bundsgaard om Jette Skives krav om, at byrådet tager et medansvar for at gøre noget, der måske er ulovligt. Foto: Michael Svenningsen
- Jeg hilser Jette Skives kovending meget velkommen, siger borgmesteren, der forventer, at rådmanden er på lovlig grund med sit forslag.
Annonce

AARHUS: Borgmester Jacob Bundsgaard (S) bakker op om, at rådmand Jette Skive (DF) vil trække det fogedforbud tilbage, hun har fået nedlagt mod visningen af TV2's dokumentar om forholdene på Kongsgården.

- Jeg glæder mig over, at Jette Skive vil imødekomme det ønske, et stort flertal i Aarhus Byråd har om, at dokumentaren om forholdene på Kongsgården skal vises. Min anbefaling er, at hun hurtigst muligt træffer beslutningen. Men det er hendes beslutning. Og byrådet har allerede tilkendegivet sin holdning i og med, at 29 af 31 byrådsmedlemmer bakker op om en offentliggørelse. Jette Skive har således både byrådets og min opbakning til at undlade at søge fogedforbuddet opretholdt, siger borgmester Jacob Bundsgaard i en kommentar.

Jette Skive meddelte tirsdag formiddag i en pressemeddelelse, at hun ikke ønsker at opretholde det midlertidige forbud mod TV2's optagelser med skjult kamera. Hun vil derfor indstille til byrådet, at kommunen ikke går videre med sagen for at gøre fogedforbuddet permanent.

Annonce

Imod egen afdeling

Dermed går Jette Skive imod sin egen afdeling, Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg, der netop har valgt at rejse en hovedsag mod TV2. Det skete umiddelbart efter at Landsretten 30. juni stadfæstede Byrettens kendelse om et forbud mod at at vise optagelserne.

- Jeg hilser Jette Skives kovending meget velkommen, siger borgmesteren.

Til gengæld forventer han, at rådmanden har sikret sig, at det er et lovligt forslag, hun kommer til byrådet med.


Hun er nødt til at få afklaret, om byrådet kan tillade det på lovlig vis, eller er det jo bare en bananrepublik.

Jacob Bundsgaard (S), borgmester


Men det er det ikke, fortæller Jette Skive i en pressemeddelelse.

- Jeg kan ikke garantere, at vi ikke gør noget ulovligt. Derfor kræver jeg byrådets opbakning, så jeg ikke bagefter står med ansvaret for at have brudt loven, skriver Jette Skive i en udtalelse.

Annonce

Borgmester undrer sig

Det undrer borgmesteren:

- Jeg kan ikke forestille mig, at en rådmand vil indstille noget, der er ulovligt. Jeg går ud fra at hun har en juridisk vurdering af det. Hun er nødt til at få afklaret, om byrådet kan tillade det på lovlig vis, eller er det jo bare en bananrepublik. Vi kan jo ikke sætte retsstaten ud af drift, siger Jacob Bundsgaard.

Så du vil ikke tage et medansvar for at trække hovedsagen tilbage, så optagelserne kan blive vist?

- Hverken jeg eller byrådet kan og må gøre noget, der er ulovligt. Jeg synes, rådmanden skal få lavet en juridisk vurdering, der gør det muligt. Og hvis hun er bekymret for lovligheden kan hun træffe en beslutning selv og så sende den til tilsynet for kommunerne, for at høre om det er lovligt, siger Jacob Bundsgaard.

Han er dog også parat til at indkalde byrådet til et ekstraordinært møde, hvis det rent teknisk kan lade sig gøre i sommerferien. Ellers er førstkommende byrådsmøde 12. august, hvor man kan behandle rådmandens forslag, hvis hun ikke forinden selv har trukket sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Frosten stoppede igen letbanen: Trods varsler fra DMI fik kulden frit spil

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

AGF For abonnenter

Kommentar: Sportschefen er smuttet, men det betyder ikke, at AGF skal trække håndbremsen

Annonce