Annonce
Østjylland

Borgmester: Ufatteligt at man kan bygge letbane med så dårlig tilgængelighed

Aarhus Letbane skal nok ikke sætte næsen op efter en tilgængelighedspris efter det står klart, at der på 15 perroner mellem Odder og Grenå ikke er adgang for eksempelvis kørestole. Arkivfoto: Morten Pape

Et læserbrev blev omdrejningspunkt for mandagens første byrådsdebat. Brevet var fra Handiaprådet til letbanen.

ODDER: Det er meget sjældent, at efterretningslisten fylder ret meget på et byrådsmøde. Faktisk plejer der bare at blive nikket til godkendt og så videre.

Men mandag aften ville byrådet det anderledes. På efterretningslisten var nemlig et åbent brev til Aarhus Letbane fra Handicaprådet.

Et brev der i utvetydige vendinger bad letbanen få styr på tilgængeligheden for alle borgere.

- Jeg vil gerne rose Handicaprådet for det brev, startede Marianne Hundebøll (SF), og herefter gik rosen stort set bordet rundt.

- Det skal letbanen bare løse. Man kan jo tage ved lære af Tyskland, sagde Leif Gjørtz Christensen med henvisning til de tyske tog, hvor der ruller en overgang ud på perronen, der lukker for et eventuelt gab mellem tog og perron.

Samtidig med rosen til Handicaprådet lød også en opfordring til borgmester Uffe Jensen (V), der sidder i letbanens bestyrelse.

- Du skal følge det her tæt, sagde Marianne Hundebøll.

Uffe Jensen takkede for tilliden til, at han kan gøre en forskel.

- Jeg vil godt sige allerede nu, at jeg synes det er ufatteligt, at man i 2018 kan bygge en letbane, hvor der ikke er bedre tilgængelighed og jeg afslører ikke nogen hemmeligheder ved at sige, at netop tilgængeligheden er temaet på det næste møde i Letbanerådet, sagde Uffe Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Omskæringslæge kan fortsætte: En sejr for retssikkerheden

Den udskældte omskæringslæge Said El-Batran fra Vollsmose, der trækker et utal af smerteplagede patienter, klagesager og uhygiejniske spor efter sig, fik tirsdag byrettens ord i Odense for, at han kan fortsætte sit virke. Det virker umiddelbart helt hen i vejret, men det er et vigtigt vidnesbyrd om, at alle skal behandles retfærdigt i vores retssystem. Ikke mindst dem, som er under anklage. Said El-Batran kalder sig selv for "Skandinaviens bedste omskæringslæge" og fortæller, hvordan han i både Finland, Norge og Sverige bliver hentet ind som den fremmeste ekspert på området. Det præcise antal omskæringer, El-Batran har foretaget, svæver i det uvisse. Han fortæller til Avisen Danmark, han har forestået omskæringer siden 2001, hvilken bliver modsagt i dokumenter hos embedslægen i det tidligere Fyns Amt, hvor Said El-Batran skulle have praktiseret omskæringer siden 1989. Said El-Batran fik i 2016 fik to års forbud på at omskære efter et tilsyn på hans klinik i Aarhus afslørede stærkt kritisable og meget uhygiejniske forhold. Selv mener Said El-Batran, at han gennem mange år har været forfulgt, fordi mange læger er modstandere af rituel omskæring, der er og har været et politisk pres på myndighederne og læg dertil journalisters evne til at piske en stemning op.

Annonce