Annonce
Østjylland

Borgmester: Ufatteligt at man kan bygge letbane med så dårlig tilgængelighed

Aarhus Letbane skal nok ikke sætte næsen op efter en tilgængelighedspris efter det står klart, at der på 15 perroner mellem Odder og Grenå ikke er adgang for eksempelvis kørestole. Arkivfoto: Morten Pape

Et læserbrev blev omdrejningspunkt for mandagens første byrådsdebat. Brevet var fra Handiaprådet til letbanen.

Annonce

ODDER: Det er meget sjældent, at efterretningslisten fylder ret meget på et byrådsmøde. Faktisk plejer der bare at blive nikket til godkendt og så videre.

Men mandag aften ville byrådet det anderledes. På efterretningslisten var nemlig et åbent brev til Aarhus Letbane fra Handicaprådet.

Et brev der i utvetydige vendinger bad letbanen få styr på tilgængeligheden for alle borgere.

- Jeg vil gerne rose Handicaprådet for det brev, startede Marianne Hundebøll (SF), og herefter gik rosen stort set bordet rundt.

- Det skal letbanen bare løse. Man kan jo tage ved lære af Tyskland, sagde Leif Gjørtz Christensen med henvisning til de tyske tog, hvor der ruller en overgang ud på perronen, der lukker for et eventuelt gab mellem tog og perron.

Samtidig med rosen til Handicaprådet lød også en opfordring til borgmester Uffe Jensen (V), der sidder i letbanens bestyrelse.

- Du skal følge det her tæt, sagde Marianne Hundebøll.

Uffe Jensen takkede for tilliden til, at han kan gøre en forskel.

- Jeg vil godt sige allerede nu, at jeg synes det er ufatteligt, at man i 2018 kan bygge en letbane, hvor der ikke er bedre tilgængelighed og jeg afslører ikke nogen hemmeligheder ved at sige, at netop tilgængeligheden er temaet på det næste møde i Letbanerådet, sagde Uffe Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Positiv eller negativ: Alt for mange borgere forstår ikke forskellen på corona-svar

Aarhus For abonnenter

Afgående letbaneformand er ikke overbevist om, at mere letbane er det rigtige for Aarhus

Annonce