Annonce
Aarhus

Borgmester undrer sig: Vil gøre letbane-problemer en sag for Folketinget

Odder Kommunes borgmester, Uffe Jensen, er dybt frusteret over letbanens mangel på handicapvenlighed. Han vil have sine borgmester-kollegaer på Djursland med i en fælles henvendelse til Folketinget. Foto: Morten Pape

Odder Kommunes borgmester, Uffe Jensen (V), vil overtale Christiansborgs politikere til at bevilge penge til at gøre letbanen tilgængelig for alle.

Annonce

ODDER: Hvordan kan man i vores ellers ganske handicapvenlige tid komme afsted med at opføre en letbane, som kørestolsbrugere ikke kan komme med?

Et spørgsmål, Odders borgmester, Uffe Jensen (V), bruger en del tid på at undre sig over.

Svaret har han endnu ikke fundet.

- Det er helt utroligt, men det er åbenbart sådan det er. Når jeg læser det brev, letbanens direktør har sendt mig, bliver jeg i hvert fald bekræftet i, at de ikke har tænkt på, at letbanen skulle være tilgængelig for alle. Der er heller ikke sat penge af til det, siger Uffe Jensen.

Annonce

Brandærgerligt

På den baggrund forstår han godt direktør Michael Borre opfordring til Odder Kommune om at gøre noget.

- Derfor vil jeg henvende mig til mine kollegaer i Aarhus, Norddjurs og Syddjurs. Jeg vil spørge, om de er med på en fælles henvendelse til Christiansborg og måske Region Midtjylland. Staten støttede i sin tid letbanen. Nu tyder noget på, at statsstøtten skulle have været lidt større, siger Uffe Jensen.

Han ærgrer sig dybt over letbanens manglende tilgængelighed for handicappede.

- Jeg er forbandet over det. For på alle andre områder, synes jeg, at letbanen er en succes. Det er et superlækkert tog, og de gange, jeg har været med letbanen, har den kørt til tiden. Derfor er det bare brandærgerligt, at der ikke er taget tilstrækkeligt hensyn til tilgængelighed. At det skal fylde så meget, siger Uffe Jensen.

Annonce

Kan blive dyrt

Han kan godt se, at det kan blive dyrt at rette stationer op og flytte skinner, så toget kommer så tæt på perronen, at en kørestol kan køre ombord.

Han er også klar over, at det ikke bliver populært, hvis letbanetoget må holde stille i lang tid, mens føreren lægger en rampe ud til en kørestolsbruger.

- Det ændrer bare ikke ved det grundlæggende: At letbanen skal være tilgængelig for alle. I Odder arbejder vi meget med FN's 17 verdensmål. Et af de mål handler om lighed. Og lige nu rimer letbanen rigtigt dårligt med lighed, siger Uffe Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Havneforening med nødråb: Spær p-pladser af for gæster på Aarhus Ø:

Aarhus

Ny krimi til TV2 med Aarhus-aftryk

Aarhus For abonnenter

Vagtfirma på Aarhus Ø: - De unge er ved at smadre en århusiansk turistperle

Alarm 112

Fire personer alvorligt kvæstet: Personbil kørte op bag i lastvogn på motorvej E45

Annonce