Annonce
Aarhus

Borgmesteren bød kronprinsen velkommen til nyt sejlsportscenter: - I dag føles det som om, vi kan gå på vandet

Kronprins Frederik var et stort smil, da han hejste flaget på båden og dermed kunne erklære Aarhus Internationale Sejlsportscenter for officielt åbent. Foto: Axel Schütt

Næstsidste stop på kronprinsparrets rute var Aarhus Internationale Sejlsportscenter på Aarhus Havn. Det skal fremover skal danne ramme om sejladsen i Aarhus.

Annonce

AARHUS: Der var mange punkter på programmet for kronprinsparret og efter et besøg hos Filmbyen og sidenhen i Njord Gins destilleri, hvor de hilste på forskellige århusianske virksomheder, gik turen videre til Aarhus Internationale Sejlsportscenter, som kronprins Frederik skulle indvie.

Det har taget godt ni år, fra en gruppe initiativtagere i 2008 indsendte en vision til Aarhus Kommune om et sejlsportscenter på 'de bynære havnearealer', til i dag, hvor sejlsportscenteret står klar - og så småt er taget i brug.

Og det var derfor også en glædens dag for de mange fremmødte, der udover at få en glimt af kronprinsparret, var med til officielt at indvie centret.

Centeret er blevet en realitet med hjælp fra flere fonde og Aarhus Kommune, der har stillet grunden, hvorpå Aarhus Internationale Sejlsportscenter er placeret, til rådighed vederlagsfrit i 99 år.

Bestyrelsesformand Hans Skou bød velkommen med et stort smil, og han rettede særligt tak mod fondene, der har gjort det muligt at bygge sejlsportscentret, men også kronprinsparret, fordi de har valgt at være med til indvielsen:

- Vi er glade for, at kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har valgt at kaste glans over sejlsportscentret, sagde han og fastslog, at vi er en søfarts- og sejlernation, og at det nu er gjort endnu mere muligt med et sejlsportscenter.

Han tilføjede også, at alle, store som små, er velkomne i huset.

- Det skal helst slides hurtigt, sagde han med et smil.

Efter indvielsen trak kronprinsen udenfor, hvor en flok børn allerede var i fuld gang med at bruge faciliteterne. Foto: Axel Schütt
Annonce

Det føles som om vi kan gå på vandet

Herefter fulgte flere taler, blandt andet af borgmester Jacob Bundsgaard (S), der kaldte rammerne for helt fantastiske:

- Vores elitesejlere skal have de bedste forhold, og det har de fået nu.

Kronprins Frederik, der selv er glad for sejlads og faktisk ejer to både, var også glad for at være med på den store dag:

- Aarhus er virkelig blomstret siden jeg boede her (da han studerede her i 1990'erne, red.), og det glæder mig, lød det blandt andet fra ham.

Aarhus Internationale Sejlsportscenter skal senere på året være centrum for afviklingen af årets Sailing World Championships, altså verdensmesterskaberne for alle olympiske sejlsportsdiscipliner, og her skal kronprins Frederik være protektor. Det forventes, at cirka 1500 sejlere kommer til byen i den forbindelse.

- Flemming Bamse Jørgensen sang engang, at 'man kan ikke gå på vandet', men i dag føles det næsten som om vi kan, sagde Jacob Bundsgaard og med de ord var det næsten tid til, at kronprinsen kunne hejse flaget og erklære Aarhus Internationale Sejlsportscenter for officielt åbent.

Kronprinsesse Mary får sig en snak med blomsterpigen Maja Olesen, der er optimistjollesejler fra Kaløvig Bådelaug, mens de kigger ud på vandet, hvor flere unge har gang i paddleboards. Foto: Axel Schütt
Centret er så småt taget i brug, men onsdag blev den officielle åbning markeret med et besøg af kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Foto: Axel Schütt
Mange interesserede og brugere af sejlsportscentret var mødt frem til den officielle indvielse. Foto: Axel Schütt
Thomas Capitani, direktør for Aarhus Internationale Sejlsportscenter, under indivelsen af centret sammen med kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Foto: Axel Schütt
Hans Skou, formand for bestyrelsen, bød velkommen til centret - og til kronprinsparret. Foto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bakken Bears

Skrækpulje venter Bears i Champions League: - Det bliver nogle fantastiske kampe

Bakken Bears For abonnenter

Kommentar: Danmark har aldrig set et bedre hold end det Bakken Bears har lige nu

Annonce