Annonce
Østjylland

Borgmesteren: Bygningen bliver ikonisk - ingen tvivl om det

Synkront tog borgmesteren og to direktører de første stik med spader og grab. Det er direktør for Nørresundby Boligselskab Lars Emborg (tv) og borgmester Torben Hansen med spaderne. I gravemaskinen sidder koncerndirektør i KPC, Kurt Poulsen. Foto: Anne Myrup Pedersen
Torsdag middag blev byggestarten på Randers' kommende højhus markeret med hele to spadestik og et ordentligt haps med en gravemaskine. Højhuset og det tilhørende Thors Karré vil - om alt går vel - stå klar til indflytning i juni 2021.
Annonce

Randers: Borgmester Torben Hansen (S) og direktør i Nørresundby Boligselskab, Lars Emborg, var blevet udstyret med hver sin spade, så de synkront kunne foretage et første spadestik, men for at gøre markeringen af byggestarten en tand ekstra spektakulær blev deres flytten rundt med jord suppleret af en gravko bemandet med Kurt Poulsen, der er koncerndirektør i KPC, som er bygherre og entreprenør på og udvikler af byggeprojektet. Nørresundby Boligselskab er medbygherre, idet selskabet står for de almene boliger, som er en del af det omfattende projekt.

Torben Hansen kaldte torsdagen en stor dag og en glædens dag.

- Det er startskuddet til et hus, som bliver ikonisk. Det er jeg ikke et sekund i tvivl om, sagde han blandt andet.

Foran sig så borgmesteren tilblivelsen af en ny lille by i byen.

- Her er restauranter, her er en biograf og et sundhedscenter, og her er ældreboliger. Og snart kommer her også familie- og ungdomsboliger. De sidstnævnte passer fint sammen med konklusionen i en nyligt offentliggjort undersøgelse, som placerer Randers som Danmarks fjerdebedste studieby efter København, Aarhus og Odense, sagde Torben Hansen.

Han roste endvidere Arkitema, der har tegnet det kommende byggeri, for at afspejle grundens dna.

- De fleste af os kan vist godt huske Thor Bryggeriernes høje, hvide silo. Nu får vi en ny, høj og hvid bygning samme sted, sagde han.

En stolt gravergruppe poserer på Thors Bakke. Fra venstre: Lars Emborg, Kurt Poulsen og Torben Hansen. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce

Lang proces

Også direktør Lars Emborg var på talerstolen, og han sagde blandt andet, at selv om Nørresundby Boligselskab ikke er uvant med at bygge boliger i andre kommuner end hjemkommunen, så var denne dag alligevel lidt særlig. Dels fordi den tilføjer Randers som en femte kommune, der bliver hjemsted for selskabets boliger, men også fordi de her for første gang er med i et projekt, hvor de som alment boligselskab deler bygherrerollen med et rent privat selskab.

Emborg takkede alle for et godt samarbejde omkring projekteringen og udtrykte glæde over at få lov at være med i så markant et byggeri. Nørresundby Boligselskab råder i dag over 3200 boliger fordelt ud over foreløbig fire kommuner. Men snart kommer altså flere til i Randers.

Sidste mand på talerstolen var koncerndirektør Kurt Poulsen, KPC, der iøvrigt ligesom de forrige nævnte den lange proces, man havde været igennem, inden byggeriet nu endelig sættes igang.

- Vi købte grunden i 2005, så huset har jo unægteligt været længe undervejs. At det har taget så lang tid, har flere årsager, og finanskrisen er en af de væsentlige. Og det er jo heller ikke fordi, der ikke er sket noget på grunden siden 2005, sagde han og nævnte biografen, sundhedshuset, ældreboliger og renoveringen af det gamle bryghus.

- Men nu er vi i gang, og ikke mindst det seneste års tid har vi mærket stor positivisme fra kommunens side, sagde Kurt Poulsen.

Annonce

Syv lejligheder solgt

Thors Tårn, som højhuset hedder, får 19 etager, hvoraf de 10 øverste bliver ejerlejligheder. De ni nederste etager vil rumme 36 familieboliger og 18 ældreboliger, mens der i de resterende etager indrettes i alt 36 ejerlejligheder. I Thors Karré, bygningen, som opføres i tilknytning til højhuset, indrettes i alt 101 ungdomsboliger.

Det er Nybolig Bjørn & Ankersen, der står for salget af ejerlejlighederne, og Christian Bjørn, som også var til stede ved den ceremonielle igangsætning af byggeriet, fortalte, at der allerede er solgt syv lejligheder, og at yderligere tre handler er meget tæt på at falde på plads.

Lejlighederne varierer i størrelse fra 74 kvadratmeter til 197 kvadratmeter. De billigste fås formedelst 1.745.000 kroner, mens man for at få den dyreste må punge ud med 6.995.000 kroner.

Mange havde takket ja til at deltage i spadestiks-højtideligheden. Foto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Annonce