Annonce
Aarhus

Borgmesteren: Fjern ulighed, eller tilskud reduceres

Jacob Bundsgaard vil have kulturlivet til at forholde sig til fordelingen af kvinder og mænd i bestyrelserne. Foto: Axel Schütt
Jacob Bundsgaard vil have skrevet ind i kulturaftaler, at der skal arbejdes mod at fjerne ulighed.
Annonce

AARHUS: Borgmester Jacob Bundsgaard går nu hårdt ind i sagen om ulighed i kønsfordeling i bestyrelser. Hvis kulturinstitutionerne ikke forholder sig til det og retter op på skævhederne, vil det få betydning for tilskuddene fra Århus Kommune, siger borgmesteren.

- Desværre er det et ikke helt ukendt fænomen i en række bestyrelser og et reelt problem. Det er min anbefaling, at vi får det ind i kulturaftalerne, så institutionerne forpligtes til at forholde sig til det og rette op, hvis der er skævheder i fordelingen af kvinder og mænd. For de, der ikke arbejder med sammensætningen, vil det få betydning for deres tilskud fra Aarhus Kommune, siger Jacob Bundsgaard.

Annonce

Skal tage det på sig

Borgmesteren siger, at de parter, der udpeger personer til bestyrelser, skal tage det på sig.

- Fra Socialdemokratiets side vil vi gøre det og bidrage til at forbedre forholdene for ligestillingen i bestyrelser. Det gælder ikke kun for Den Gamle By, men hele vejen rundt, siger Jacob Bundsgaard.

Han peger på, at der er helt faste regler for rene statsinstitutioner, der skal have en ligelig fordeling.

Et eksempel er Aarhus Teater, der får 75 millioner kroner om året i tilskud fra staten og har en ligelig fordeling i bestyrelsen med tre kvinder og tre mænd.

Annonce

En udfordring

- Der ligger en udfordring i emnet, siger Bundsgaard.

- I vedtægterne for Den Gamle By står for eksempel, at formanden for Håndværkerforeningen og formanden for Erhverv Aarhus med flere er fødte medlemmer. Det er vi nødt til at se på og tage hensyn til den kønsmæssige sammensætning. Der er mange hensyn at holde op mod hinanden, siger Jacob Bundsgaard.

Sagen

Debatten om fordelingen af mænd og kvinder i kulturlivets bestyrelser begyndte, da købstadmuseet Den Gamle By forleden oplyste om sin nye bestyrelse. Den består af 11 mænd og en kvinde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Kæmpeslagsmål i Viby: 21-årig mand blev stukket flere gange

Annonce