Annonce
Norddjurs

Borgmesteren ikke overrasket over bundplacering

Borgmester Jan Petersen appellerer til de lokale virksomheder om at hjælpe med at skabe grundlag for en mere positiv fortælling om Norddjurs Kommune. Pressefoto
I den netop offentliggjorte måling af erhvervsklimaet i 93 af landets 98 kommuner, placerer Dansk Industri Norddjurs på en 87. plads. Den placering kalder borgmester Jan Petersen ærgerlig og appellerer til kommunens virksomheder om sammen med kommunen at skabe en bedre fortælling om Norddjurs Kommune.

Norddjurs: En plads som nummer 87 af 93 på Dansk Industris rangliste over de mest erhvervsvendlige kommuner er ikke noget at prale af. Og det gør borgmester i Norddjurs, Jan Petersen (S) da heller ikke. Omvendt prøver han heller ikke at bortforklare placeringen, som han karakteriserer som "ikke helt uventet".

- Placeringen er ærgerlig. 2018 var på ingen måde et "standard-år" for Norddjurs Kommune. De økonomiske udfordringer, skatteforhøjelse og negativ påvirkning af vores image i den forbindelse trækker formentlig tråde til denne undersøgelse, siger borgmesteren og fortsætter:

- Nu skriver vi 2019, Norddjurs arbejdede sig igennem krisen, og økonomien er på ret kurs. Det giver os mulighed for at arbejde målrettet med at øge bosætningen og markedsføre kommunen.

Jan Petersen peger i den forbindelse på, at letbanen her i foråret langt om længe blev forbundet med Norddjurs, og at det skaber nye håb for en positiv udvikling, når det også lykkes at gøre driften af banen stabil og dermed øge antallet af passagerer.

- Jeg håber, DI's medlemsvirksomheder har lyst til være medskabere af den fortælling og sammen med os løfte Norddjurs derop, hvor kommunen hører til, siger borgmesteren.

Annonce

Lys forude

Kommunaldirektør Christian Bertelsen oplyser, at han nu vil bruge DI's måling som grundlag for udviklingen i Norddjurs.

- Vi vil nu nærlæse analysen og invitere DI’s lokale medlemsvirksomheder til en konkret drøftelse af resultaterne. Vi har brug for mere indsigt i, hvad virksomhederne har behov for, og hvordan vi kan hjælpe, siger han.

Christian Bertelsen påpeger videre, at han og hans forvaltning lige nu er igang med at sætte en udviklingsdagsorden.

- Dette indebærer blandt andet styrkede relationer til en række offentlige og private partnere som eksmpelvis VIA University College, Aarhus Universitet, Københavns Universitets Skovskole i Auning og Stena Line, som åbner en ny forbindelse mellem Norddjurs og Halmstad i Sverige i begyndelsen af 2020.

- Potentialerne i disse styrkede forbindelser skal udnyttes fuldt ud, og det skal ske sammen med det lokale erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, iværksættere og andre interessenter, lyder det fra kommunaldirektøren.

Borgmesteren og kommunaldirektøren hæfter sig samtidig ved, at analysen også viser fremgang for Norddjurs på visse områder.

Effektiv sagsbehandling

Såvel borgmesteren som kommunaldirektøren hæfter sig også ved, at der faktisk er delområder i DI's analyse, hvor Norddjurs klarer sig pænt. Det gælder blandt andet indenfor sagsbehandlingstider, jobcentrets samarbejde med virksomheder, erhvervsfrekvens samt karakterer ved Folkeskolens afgangseksamen.

Det har formanden for DI Randers-Norddjurs, Per Hastrup, også lagt mærke til og siger om den kommunale sagsbehandling:

- For enhver kommune gælder det om at have hurtig og effektiv behandling af sager på vegne af virksomhederne. Det har stor betydning, så virksomhederne ikke skal vente for længe på afgørelser. Unødig ventetid betyder tabt produktion for den enkelte virksomhed. Så det er godt, at Norddjurs Kommune er fint kørende på det område.

I Norddjurs har 58 virksomheder svaret på undersøgelsen. Virksomhederne er inden for DI’s brancher, det vil sige blandt andet produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service. Besvarelserne repræsenterer 1.114 arbejdspladser, hvilket svarer til cirka 12 procent af de privat beskæftigede i kommunen.

Som nævnt deltager kun 93 af landets 98 kommuner. Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø er ikke med, fordi de er for små, til at der kan indhentes tilstrækkeligt med svar.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce