Annonce
Sport

Borgmesteren så på: Marginalerne er tilbage i VSK

Det var en af den slags kampe. Hårde dueller og tacklinger over hele banen. Her bliver Jakob Rittig væltet af af Mathias Andersen. Foto: Ole Nielsen
VSK kunne have været bagud med et par mål efter en elendig første halvleg. I stedet vandt de på tilfældigheder i tillægstiden.

FODBOLD: Hvis man har en hang til dansk fodbold, var der masser af kendte ansigter på Vejlby Stadion lørdag eftermiddag. Hobros midtbanespiller Mikkel M. Pedersen var der, Martin Mikkelsen og Nikolaj Kirk fra FC Fredericia samt Middelfart Boldklubs Rasmus Fink var der såmænd også.

Men den største af dem allesammen var ikke engang fodboldspiller. Borgmester Jacob Bundsgaard havde iført sig en hue og en tyk jakke for at kunne modstå den kolde efterårsblæst. Hans søn var nemlig bolddreng i opgøret mod Thisted.

Borgmesteren kunne gå fra kampen med en glædelig oplevelse. Efter en hel sæson, hvor VSK på mere eller mindre forunderlig vis har formået ikke at kunne score på hjemmebane, lykkedes det i dag. Marcus Sloth dukkede op i anden halvlegs tillægstid og sikrede sejren på 1-0

- Det er rart at se, at marginalerne også kan gå vores vej. Fortjent var sejren ikke, men vi står godt i defensiven i 2. halvleg, og der holder vi dem vel egentlig fra chancer. Men i den første halve time er vi helt væk og bør være bagud. Der er vi dårligere end Thisted på samtlige parametre. Vi arbejder ikke hårdt nok, sidder ikke i presset og har kvalitet nok på bolden, siger VSK's manager Jens Gjesing.

Annonce

2. Division

  • VSK Aarhus - Thisted FC 1-0 (0-0)
  • 1-0 Marcus Sloth Jørgensen (90.)
  • VSK Aarhus (3-5-2): Mathias Rask Thomsen - Anders Kjeldgaard, Jacob Green-Pedersen, Rasmus Borup Nielsen - Jonas Spornberger, Mark Mikkelsen, Marcus Sloth Jørgensen, Magnus Clemmensen, Malthe Karsberg Rasmussen - Mikkel Nygaard, Jakob Rittig.
  • Thisted FC: Markus Iversen - Laus Østervig Nielsen, Mathias Myrthue, Laurits Bust Sørensen, Emil Lagergaard - Yao Dieudonne, Mads Vang, Mads Stefansen, Asger Bust Sørensen, Mathias Andersen - Mirsad Suljic
  • Advarsler: VSK Aarhus: Jacob Green-Pedersen, manager Jens Gjesing, koordinator Adam Rygaard Poulsen - Thisted FC: Mathias Myrthue, Mads Stefansen.

Voldsomme vejrforhold

Da manageren gik fra banen, brugte han lige tiden på at sige hej til de folk, der havde brugt kampen i salgsboden.

- Det var tyveri!, fik Jens Gjesing tilbage fra den ældre herre bag disken, og det var nok et eller andet sted korrekt.

På en dag, hvor poleret fodboldspil, tequi-taca og sambabold var umuligt, var det i stedet de lange afleveringers show.

Thisted pressede på fra første fløjt og skabte en kamp på deres præmisser. Og havde det ikke været for kampens bedste spiller, målmand Mathias Rask Thomsen, havde det stået 2-0 ved pausetid. To gange blev Thisted lynhurtige ivorianer Yao Dieudonne sendt dybt af en lang aflevering fra bagkæden, og to gange formåede han endda også at fange en af de tre VSK-forsvarsspillere ude af position. Men begge gange leverede Mathias Rask Thomsen en stor redning.

- Vi bliver enige om i anden halvleg, at der skal ske noget nyt, og det gør der også. Vi var et skridt bagefter på alle måder i de første 30 minutter, siger Jens Gjesing.

Med til historien hører naturligvis også vejret. Banen på Vejlby Stadion var mildest talt ujævn, og vinden var utrolig kraftig. Da VSK fik medvind i anden halvleg, ændrede det også på kampens betingelser.

- Det er klart, at vi går ikke ud til den her fodboldkamp med en ambition om, at man skal spille flot fodbold med masser af gode afleveringer langs jorden. Så er man naiv, siger Jens Gjesing.

Og med svære forhold kommer der masser af fysiske dueller. Selvfølgelig på banen, hvor spillernes tre advarsler nok var en tand for få, men også på trænerbænken, hvor Thisted cheftræner Bo Thomsen var oppe at toppes med Jens Gjesing i flere tempi. Det medførte et gult kort til VSK-manageren, og senere også et til holdets koordinator Adam Rygaard Poulsen.

Sejren var vigtig for VSK, der rykker op en syvendeplads med bare et enkelt point til Dalum på pladsen ovenover, der som bekendt giver en plads i oprykningsspillet efter påske. Thisted er nummer fem.

Forløsning! Marcus Sloth scorer VSK's første sæsonmål på hjemmebane. Foto: Ole Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Tæt trafik på Helgenæs skaber debat

Annonce