Annonce
Østjylland

Borgmesterhold fik bøllebank af piger

Lastbiltræk er en af disciplinerne på sommerskolen hos Odder Fitness Center. Foto: Morten Pape

En hel masse børn er til sommerlejr på fitnesscenter. De får lov at bokse, trække biler og løbe forhindringsløb. Desuden lærer de om sundhed.

Odder: Borgmester Uffe Jensen (V) og tre af hans kommunale medarbejdere kunne ikke stille meget op, da de onsdag dystede i disciplinen lastbiltrækning med tov.

Modstanderne var børn, som deltog i en sommerskole hos Odder Fitness Center, og vinderholdet blev et hold med otte piger.

Borgmesterholdet blev nummer fem, og selv om de fik et ekstratræk, kunne de ikke hente sejren.

- De er godt nok seje, sagde en imponeret borgmester efter nederlaget.

Borgmesterens hold bestod af skoleleder Dan Søgaard fra Parkvejens Skole, skoleleder Erik Mønster fra Vestskolen samt direktør for Børn, Unge og Kultur, Karsten Poulsen.

De var ingen match for børnene, der på forhånd havde varmet op med at trække et par personbiler.

I første forsøg brugte de fire voksne mænd 33,16 sekunder på at trække lastbilen. De otte piger på vinderholdet klarede det på 25,59 sekunder.

Annonce

Vi ville lave et tilbud som bød på noget andet end at sidde hjemme og spille computer.

Coach Trine Riber
Borgmester Uffe Jensen (t.h) og hans folk kunne ikke slå børnene. Foto: Morten Pape

Havde fået en god morgenmad

Lidt senere fik fire af pigerne fra holdet lov at prøve igen, og de trak lastbilen i mål på 34,16 sekunder.

- De har også fået rundstykker og havregrød til morgenmad, konstaterede coach Trine Riber, som sammen med Odder Fitness Center står bag sommerfitness-lejren.

Hun fik idéen sammen med centerets ejer Alex Nielsen, og i år er det anden gang, sommerlejren holdes. 37 børn i alderen fra 8 til 13 år er med, og de får en masse oplevelser i løbet af ugen.

- Vi laver et tilbud, som byder på noget andet end f.eks. en håndboldlejr, sagde Trine Riber.

Børnene bliver delt i to hold, og mandag løb det en hold en triatlon i romaskine, gåbånd og løb. Det andet hold var inde hos Trine Riber for at lære om energi, kost, kalorier og sukker.

- Vi spiste fem stykker matadormix og regnede ud, hvor lang tid, det tager at løbe dem af, siger Trine Riber.

Det tager faktisk syv et halvt minut, og den viden gav børnene noget at tænke over.

Et hold på fire stærke piger vandt den samlede konkurrence og lod sig hylde af Uffe Jensen. Foto: Morten Pape

Glad for at bokse

Tirsdag prøvede børnene styrketræning og boksning, og torsdag går turen i svømmehallen.

En af deltagerne er 12-årige Frederikke Vikmann Nielsen, som er på besøg hos sin et år ældre fætter Oskar Alexander Nielsen.

- Jeg tror ikke, jeg må gå til fitness, så det er fedt at prøve. I går boksede vi, og det var virkelig fedt. Det har også været sjovt at lære andre at kende, og det er sjovere end at gå i skole, mente Frederikke Vikmann Nielsen.

Hendes fætter var også glad for at være med, selv om han har mulighed for at komme her tit. Det er nemlig hans far, der ejer fitnesscenteret.

- Jeg går selv til atletik i Aarhus. Vi skal i sommerhus i ferien, men det er også fedt at dyrke sport. Min far er god til at få idéer, konstaterede Oskar Alexander Nielsen.

Lastbilen, som vejer 21 tons, blev stillet til rådighed af vognmand Christian Franck Jensen fra Gylling.

- Jeg ville godt sætte en time af til at se en politiker svede lidt. Og nu ved jeg, at jeg bare kan ringe efter Uffe, hvis jeg sidder fast med lastbilen, sagde vognmanden med et grin.

Trine Riber (i midten) styrede konkurrencen, som blev holdt lige uden for fitnesscenteret på Højgårdsvej. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

Annonce