Annonce
Leder

Borgmestre bakker op om lokale medier: Tak til dem, vi holder i ørerne

Mere end nogensinde er det afgørende, at lokale journalister kan holde borgerne informeret om Coronaens mange og voldsomme effekter, samt at vi også kan formidle de positive historier, der er med til at holde lokalsamfundet kørende.
Annonce

Ofte kan det virke som om, at politikere og journalister har et lidt anstrengt forhold til hinanden.

Når journalisterne kræver svar fra de folkevalgte eller er kritiske i tilgangen, kan det godt se ud som om, at politikerne helst var de nysgerrige journalister foruden. Men sådan er virkeligheden ikke.

Faktisk langt fra.

Et bevis herfor kan man se i dagens avis.

Her kommer ikke mindre end 36 borgmestre fra lige så mange kommuner i Jylland og på Fyn faktisk med en noget usædvanlig opfordring:

- Støt dem, der holder os i ørerne hver dag. Køb annoncer eller tegn abonnement på de lokale og regionale medier for at støtte dem under Coronakrisen, skriver borgmestrene.

En fantastisk støtte, som vi siger mange tak for.

Det varmer virkelig meget, at borgmestrene i samlet flok erklærer sig enige i, at det er vigtigt, at vi er der. Vores demokrati bygger på, at der er nogen, som kan kigge magthaverne i kortene og oplyse borgerne om konsekvenserne af de beslutninger, de folkevalgte træffer.

Både i normale tider og ikke mindst nu, mens Danmark er i krise. Mere end nogensinde er det afgørende, at lokale journalister kan holde borgerne informeret om Coronaens mange og voldsomme effekter, samt at vi også kan formidle de positive historier, der er med til at holde lokalsamfundet kørende.

Det er også vigtigt, at vores lokale mediekonsulenter giver virksomheder og handlende muligheder for at kommunikere på nye måder, der lige nu er nødvendige for at få afsat varer og ydelser, så der kan komme lidt omsætning i kassen. Derfor har Jysk Fynske Medier ikke sendt lokale journalister og sælgere hjem. Vi arbejder, fordi der er brug for det.

Heldigvis er vores abonnementsforretning stabil, og søgningen til stiften.dk har siden krisen været eksplosivt stigende. Når krisen er stor, ved folk, at det er hos deres lokale medier, de skal hente viden.

Langt værre er det med annoncesalget, som er styrtdykket. Jysk Fynske Medier forudser lige nu et underskud i år på mere end 100 millioner kroner mod et budgetteret overskud på ti millioner. Det er selvfølgelig meget alvorligt, men vi kommer igennem det.

Lokale og regionale medier over hele Danmark er uundværlige. Skulle man have været i tvivl før Coronakrisen, bør man være overbevist under og efter.

Derfor, kære borgmestre: 1000 tak for jeres opbakning. Vi lover, at vi fortsætter. Også med at holde jer i ørerne. Det betragter vi som en forpligtelse.

Jan Schouby, chefredaktørFoto: Axel Schütt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ministerens opråb til AGF og andre Superligaklubber: Planlæg som om alting bliver godt

Annonce