Annonce
Udland

Boris Johnson får igen flest stemmer i formandsopgør

Henry Nicholls/Reuters
Tidligere konservativ udenrigsminister vinder sikkert ny runde i kamp om posten som britisk premierminister.

Tidligere udenrigsminister og EU-modstander Boris Johnson vinder anden runde af partivalget hos de britiske konservative om formandsposten og posten som premierminister.

Han har fået 126 stemmer mod 114 stemmer ved første runde i sidste uge.

Nummer to ved afstemningen er udenrigsminister Jeremy Hunt med 46 stemmer. Miljø- og fødevareminister Michael Gove er treer med 41 stemmer.

Afstemningen foregår mellem partiets 313 medlemmer af underhuset.

Der er nu fem kandidater tilbage, oplyser Sky News.

Johnson, der personificerede modstanden mod EU op til folkeafstemningen i 2016, er nu tilbage sammen med Hunt, Gove, udviklingsminister Rory Stewart og indenrigsminister Sajid Javid.

Stewart regnes som den mest EU-venlige af kandidaterne.

Blandt dem der faldt ved anden runde er tidligere brexitminister Dominic Raab, der med 30 stemmer faldt under spærregrænsen på 33.

Johnson er klar favorit til at blive konservativ formand og premierminister. Han har sagt, at Storbritannien forlader EU ved deadline 31. oktober med eller uden en aftale.

Det bliver medlemmerne af Det Konservative Parti landet over, der ved en urafstemning i juli skal vælge mellem de to bedst placerede kandidater.

En meningsmåling Fra YouGov tirsdag synes at vise et konservativt parti, der radikaliseres i forhold til brexit.

Her siger 63 procent af medlemmerne mod 26 procent, at de hellere vil have, at brexit bliver virkelighed, selv om det bliver på bekostning af, at Skotland erklærer sig uafhængig.

Det tilsvarende tal for Nordirland er 61 procent mod 29 procent.

59 procent ønsker også brexit, selv om det skulle skade den britiske økonomi.

54 procent siger, de er klar til, at Det Konservative Parti bryder sammen, hvis bare den britiske udtræden af EU sker.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Annonce