Annonce
Aarhus

Bornholm, Bornholm, Bornholm: Ny flyrute fra Aarhus til solskinsøen letter

Det er en seks-syv timers rejse i bil til Bornholm. Nu kan østjyske turister tage flyveren direkte fra Tirstrup til Rønne. Flyvetid: En time og fem minutter. PR-foto
Flyv på ferie til Bornholm direkte fra Aarhus Airport. Det er det nye tilbud til østjyderne.

AARHUS: Bornholm! Bornholm! Bornholm! Du, min dejlige ferieø!

Så er der godt nyt til århusianere og østjyder, der vil direkte til det bedste af det bedste indenfor udkantsdanmark. Nu kommer der en direkte sommer-flyrute fra Tirstrup til Bornholm.

Flyselskabet DAT - Danish Air Transport - har åbnet billetsalget til den nye rute fra Aarhus Lufthavn til solskinsøen. Den vil være åben i højsæsonen. Bornholm er de senere år blevet et af de store feriemål for mange danskere, og det er fra sommeren 2020, at den nye rute fra Aarhus går på vingerne med direkte forbindelse til ferieøen.

Den nye rute til Bornholm er flyselskabets første rute direkte fra Aarhus, og gæster kan se frem til at flyve med ATR-turbopropfly. Afgangene vil være torsdage, lørdage og søndage til og fra Aarhus Airport og Rønne lufthavn på Bornholm. Turen vil kun tage 1 time og 5 minutter.

- Vores strategiske fokus på at udvide rutenettet har nu nået Bornholm. I tråd med østjydernes efterspørgsel har vi valgt at åbne ruten til Bornholm i samarbejde med DAT. Ruten vil gavne de mange rejsende, der hvert år holder sommerferie på Bornholm, som nu har mulighed for at flyve direkte fra Aarhus Airport til Rønne lufthavn på Bornholm, siger direktør i Aarhus Lufthavn, Peer H. Kristensen.

DAT har gjort i rutefly siden 1996 og er et velkendt navn på det danske luftfartsmarked. I mange år har DAT drevet feriecharterflyvninger fra Aarhus Lufthavn på vegne af rejsearrangører og har transporteret titusinder af jyske gæster til Middelhavsdestinationer.

Nu er turen så kommet til solskinsøen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce