Annonce
Aarhus

Bornholm, Bornholm, Bornholm: Ny flyrute fra Aarhus til solskinsøen letter

Det er en seks-syv timers rejse i bil til Bornholm. Nu kan østjyske turister tage flyveren direkte fra Tirstrup til Rønne. Flyvetid: En time og fem minutter. PR-foto
Flyv på ferie til Bornholm direkte fra Aarhus Airport. Det er det nye tilbud til østjyderne.

AARHUS: Bornholm! Bornholm! Bornholm! Du, min dejlige ferieø!

Så er der godt nyt til århusianere og østjyder, der vil direkte til det bedste af det bedste indenfor udkantsdanmark. Nu kommer der en direkte sommer-flyrute fra Tirstrup til Bornholm.

Flyselskabet DAT - Danish Air Transport - har åbnet billetsalget til den nye rute fra Aarhus Lufthavn til solskinsøen. Den vil være åben i højsæsonen. Bornholm er de senere år blevet et af de store feriemål for mange danskere, og det er fra sommeren 2020, at den nye rute fra Aarhus går på vingerne med direkte forbindelse til ferieøen.

Den nye rute til Bornholm er flyselskabets første rute direkte fra Aarhus, og gæster kan se frem til at flyve med ATR-turbopropfly. Afgangene vil være torsdage, lørdage og søndage til og fra Aarhus Airport og Rønne lufthavn på Bornholm. Turen vil kun tage 1 time og 5 minutter.

- Vores strategiske fokus på at udvide rutenettet har nu nået Bornholm. I tråd med østjydernes efterspørgsel har vi valgt at åbne ruten til Bornholm i samarbejde med DAT. Ruten vil gavne de mange rejsende, der hvert år holder sommerferie på Bornholm, som nu har mulighed for at flyve direkte fra Aarhus Airport til Rønne lufthavn på Bornholm, siger direktør i Aarhus Lufthavn, Peer H. Kristensen.

DAT har gjort i rutefly siden 1996 og er et velkendt navn på det danske luftfartsmarked. I mange år har DAT drevet feriecharterflyvninger fra Aarhus Lufthavn på vegne af rejsearrangører og har transporteret titusinder af jyske gæster til Middelhavsdestinationer.

Nu er turen så kommet til solskinsøen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Midtby-parkering udløser debat i byrådssalen: Venstre vil ændre nye regler, før de reelt er indført

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce