Annonce
Aarhus

Borum-borgere cykler til rådhuset: Vi vil ha' en cykelsti

På det 2,7 kilometer lange stræk ad Borumvej, der på illustrationen er prikket, ønsker Borums Borgere en cykelsti, så de trygt kan gribe cyklen på turen til Aarhus. Illustration: Borum Borgerforening

Borums borgere har i mange år drømt om en sikker cykelsti hele vejen til Aarhus Midtby. Derfor cykler de til byrådsmøde.

BORUM/AARHUS: Borums borgere tager cyklerne frem og træder onsdag de 13 kilometer ind til byrådsmødet på Aarhus Rådhus for at få deres store ønske opfyldt. En gennemgående cykelsti i cykelkommunen Aarhus hele vejen fra Borum til Aarhus Midtby har længe stået på landbysamfundets ønskeliste.

Det er på den 2,7 kilometer lange strækning fra Borum ad Borumvej til Gl. Viborgvej, at Borums borgere håber, byrådspolitikerne vil bevilge de nødvendige midler, så strækningen bliver cykelsikker. Når først cyklisten fra Borum er nået til Gl. Viborgvej, er der forbindelse med cykelsti resten ad vejen til Aarhus.

Cirka 20 har foreløbig tilmeldt sig cykelturen, som gennemføres uanset vejret. Flere andre kommer direkte til Rådhuset, siger Peter Trier fra Borum Borgerforening.

- Vi cykler de 13 km til rådhuset for at minde politikerne om, at byen siden 1989 har ønsket en cykelsti, der kan gøre Borumvej/Langelinie til et sikkert sted at færdes og give os beboere en mulighed for at cykle til og fra Aarhus, på arbejde, til uddannelser og ud at handle. Vi vil ved rådhuset også fortælle politikerne om resultatet af den spørgeundersøgelse, som over 300 beboere i lokalområdet har svaret på, fortæller Peter Trier.

Undersøgelsen viser, at 99 procent mener, at Borumvej er for farlig at cykle og gå på. Det skyldes blandt andet, at mange biler på strækningen kører med høj fart. Undersøgelsen viser også, at 96 procent af Borum-borgerne ville cykle og gå meget mere på Borumvej, hvis der var en sikker sti.

De cyklende Borum-borgere drager afsted klokken 14.50 fra fra legepladsen ved Langelinie 47 i Borum. Flere borgere slutter sig til turen undervejs, fordi de kommer direkte fra arbejde. Klokken 15.35 er forventet ankomst til Aarhus Rådhus, hvorfra borgerne på rådhustrappen vil møde politikerne til en snak om cykelsti på Borumvej.

Vi cykler de 13 km til rådhuset for at minde politikerne om, at byen siden 1989 har ønsket en cykelsti, der kan gøre Borumvej/Langelinie til et sikkert sted at færdes og give os beboere en mulighed for at cykle til og fra Aarhus, på arbejde, til uddannelser og ud at handle.

Peter Trier, medlem af Borum Borgerforening. 
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tog på Odderbanen springer stationer over – og det bliver de ved med et stykke tid endnu

Annonce