Annonce
Aarhus

Botox mod sexsmerter: Århusianske læger åbner ny klinik

Allan Ryhammer er ph.d. og overlæge i urologi, mens Mette Meinert er ph.d. og overlæge i gynækologi. Foto: AROS Privathospital

Forskere fra Aarhus Universitetshospital åbner landets første tværfaglige gynækologiske smerteklinik. Her vil de tilbyde bedre hjælp til kvinder med underlivssmerter.

AARHUS: Hver femte kvinde døjer med underlivssmerter, men mange gør ikke noget ved de tabubelagte lidelser.

Det får nu to overlæger og forskere fra Aarhus Universitetshospital med speciale i underlivssmerter - Mette Meinert og Allan Ryhammer - til at gå nye veje i behandlingen af lidelserne.

Sammen skal de arbejde på Klinik for Underlivssmerter på AROS Privathospital i Skejby - landets første tværfaglige gynækologiske smerteklinik, hvor de to læger vil arbejde tæt sammen med sexologisk rådgiver Sus Rasmussen.

Her vil de blandt andet afhjælpe samlejesmerter ved at indsprøjte Botox i bækkenbundsmusklerne. Den nye behandling tilbydes på nuværende tidspunkt i Aarhus og København, og det forventes, at klinikker i resten af landet hurtigt følger efter.

- Underlivssmerter er en skjult folkesygdom. 15-20 procent af kvinderne i den fødedygtige alder lever med den slags, men kun halvdelen søger hjælp. Det skyldes, at lidelserne er tabubelagte, og at mange ikke ved, at der kan gøres noget. Op mod halvdelen af kvinderne vil kunne hjælpes endnu bedre på en tværfaglig klinik, hvor man kan trække på en palet af specialister med særlig viden om underlivssmerter. Vi kan tage patienter ind uden ventetid, og behandlingsgarantien giver mulighed for at få forløbet betalt af det offentlige, forklarer Mette Meinert.

Nyt våben mod vulvodyni

Den nye klinik på AROS Privathospital henvender sig til kvinder, der lider af muskelspændinger eller smerter i underlivet - herunder også udredte patienter, som ønsker en second opinion. Klinik for Underlivssmerter tilbyder også kikkertundersøgelser for kvindesygdomme samt behandling af vulvodyni, der blandt andet kan medføre smerter ved samleje.

- Vulvodyni kan behandles med salve, massage og medicin. Desuden kan nogle patienter have gavn af at få indsprøjtet Botox i bækkenbundsmusklerne. De fleste forbinder alene præparatet med kosmetiske behandlinger, men faktisk kan det også virke smertestillende og have effekt på spændte muskler, fortæller Mette Meinert.

Udover arbejdet i den nye klinik, vil makkerparret fortsat have deres gang på Aarhus Universitetshospital, hvor begge læger også stadig er forskningsaktive.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Debat

Gå med i Aarhus Pride: For alt for mange er det stadig utrygt at være sig selv

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce