Annonce
Kultur

Boy fik vasket hoved, hår og ører

<p>Her er Boy nået op på Aros? ­Niveau 6. Foto: Flemming Krogh</p>

I dag bliver den store dreng på Aros helt klar til at tage mod gæster på et nyt sted.

Boy er samlet og snart klar til at tage imod gæster i den udstilling, som åbner i næste uge i hans hjem, kunstmuseet Aros.

Annonce
Understellet venter på at blive sat sammen med overkroppen. Foto: Flemming Krogh

Den fem meter høje dreng er flyttet fra Niveau 0 til Niveau 6 på det århusianske museum, og i dag bliver den sidste finpudsning gjort, så han er klar.

Kunstneren Ron Muecks udstillingsmanager Steven Clarke er her stadig, og han sikrer, at alt er i orden.

»Når vi nu var i gang med Boy, gav vi ham lige en hovedvask. Hår, hoved og ører er nu så rene, så han kan vises frem,« fortæller inspektør på Aros, Pernille Taagaard Dinesen med et smil.

Boy får ikke nær så meget plads over sig som der, hvor publikum i millionvis har oplevet ham på Aros.

»Det vil give gæsterne et nyt syn på ham, og vi lader ingen se ham, før vi åbner udstillingen i næste uge,« siger Pernille Taagaard Dinesen.

Udstillingen, som Boy bliver en del af, åbner fredag 2. september for indbudte og dagen efter for offentligheden.

Den hedder »No Man is an Island - The Satanic Verses«. Den består af værker fra Aros egen samling sat ind i en ny sammenhæng.

.services-box, .subscription-ad, .localclub-ad, .article-f2, .article-related, .mjm-most-read-article {

display: none;

}

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce