Annonce
Debat

Brænderøg - farligt eller ej: Når man lever af skatteydernes penge, må vi forlange seriøsitet

"Kåre Press-Kristensen påstår, at der ikke er viden om, at brænderøgspartikler er "mindre skadelige end gennemsnittet". Det er ikke sandt. Flere eksperter på området påpeger, at brænderøgspartikler både på grund af størrelse og sammensætning er langt mindre farlige for menneskekroppen end eksempelvis partikler fra dieseludstødning", skriver Keld Lützhøft Jensen. Arkivfoto: Christian Lindgren

DEBAT: I et indlæg 22. februar i Århus Stiftstidende fortsætter Kåre Press-Kristensen sit korstog mod brænderøg.

Han påstår, at brænderøg er direkte årsag til dødsfald, og at en opgørelse fra landets førende eksperter fastslår, at brænderøg årligt er årsag cirka 400 dødsfald. Ingen af delene er sandt, men er grov manipulation af forskernes udmeldinger. Der er absolut intet belæg for, at brænderøg kan være direkte dødsårsag, og ingen forsker har udtalt dette.

Kåre Press-Kristensen påstår endvidere, at jeg bagatelliserer forskernes resultater, hvilket helt er for hans egen regning. Det er bare endnu et forsøg på manipulation fra hans side. Når man læser, hvad jeg skriver, kan man se, at jeg blot peger på, at man skal se mere nuanceret på problematikken.


Jeg kan kun igen opfordre til at bringe debatten ind på et seriøst spor. Alt andet er uværdigt og ufrugtbart.


Kåre Press-Kristensen påstår, at der ikke er viden om, at brænderøgspartikler er "mindre skadelige end gennemsnittet". Det er ikke sandt. Flere eksperter på området påpeger, at brænderøgspartikler både på grund af størrelse og sammensætning er langt mindre farlige for menneskekroppen end eksempelvis partikler fra dieseludstødning.

Kåre Press-Kristensen slynger om sig med postulater om død og helbredsskader forårsaget af brændeovne. Han benytter fortsat estimerede og skønnede tal, som han plukker ud af rapporter, hvor forskerne selv betegner beregningerne som forbundet med stor usikkerhed. Når han således tegner en virkelighed, hvor han sætter præcise tal på død og omkostninger, så trækker han debatten ned på et primitivt og useriøst niveau.

Han betegnes af nogle som ekspert på området, og han bliver brugt som sådan i medierne, hvor han bruger enhver lejlighed til at informere omverdenen om tvivlsomme konklusioner, som han gør til evig sandhed.

Kåre Press-Kristensen repræsenterer en organisation, Rådet for Grøn Omstilling, som sikkert har mange seriøse initiativer, men det er oprørende, at man tillader denne vildledning og misinformation, ikke mindst, når organisationen er på statsstøtte. Når man lever af skatteydernes penge, så må man anstændigvis forlange en vis seriøsitet og troværdighed.

Jeg kan kun igen opfordre til at bringe debatten ind på et seriøst spor. Alt andet er uværdigt og ufrugtbart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Kære Julie - tak fordi du gav mig væk

AGF

Ny AGF-sportschef: Jeg er ikke komfortabel med at befinde mig i komfortzonen - jeg hader det

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce