Annonce
Debat

Brænderøg - farligt eller ej: Når man lever af skatteydernes penge, må vi forlange seriøsitet

"Kåre Press-Kristensen påstår, at der ikke er viden om, at brænderøgspartikler er "mindre skadelige end gennemsnittet". Det er ikke sandt. Flere eksperter på området påpeger, at brænderøgspartikler både på grund af størrelse og sammensætning er langt mindre farlige for menneskekroppen end eksempelvis partikler fra dieseludstødning", skriver Keld Lützhøft Jensen. Arkivfoto: Christian Lindgren

DEBAT: I et indlæg 22. februar i Århus Stiftstidende fortsætter Kåre Press-Kristensen sit korstog mod brænderøg.

Han påstår, at brænderøg er direkte årsag til dødsfald, og at en opgørelse fra landets førende eksperter fastslår, at brænderøg årligt er årsag cirka 400 dødsfald. Ingen af delene er sandt, men er grov manipulation af forskernes udmeldinger. Der er absolut intet belæg for, at brænderøg kan være direkte dødsårsag, og ingen forsker har udtalt dette.

Kåre Press-Kristensen påstår endvidere, at jeg bagatelliserer forskernes resultater, hvilket helt er for hans egen regning. Det er bare endnu et forsøg på manipulation fra hans side. Når man læser, hvad jeg skriver, kan man se, at jeg blot peger på, at man skal se mere nuanceret på problematikken.

Annonce


Jeg kan kun igen opfordre til at bringe debatten ind på et seriøst spor. Alt andet er uværdigt og ufrugtbart.


Kåre Press-Kristensen påstår, at der ikke er viden om, at brænderøgspartikler er "mindre skadelige end gennemsnittet". Det er ikke sandt. Flere eksperter på området påpeger, at brænderøgspartikler både på grund af størrelse og sammensætning er langt mindre farlige for menneskekroppen end eksempelvis partikler fra dieseludstødning.

Kåre Press-Kristensen slynger om sig med postulater om død og helbredsskader forårsaget af brændeovne. Han benytter fortsat estimerede og skønnede tal, som han plukker ud af rapporter, hvor forskerne selv betegner beregningerne som forbundet med stor usikkerhed. Når han således tegner en virkelighed, hvor han sætter præcise tal på død og omkostninger, så trækker han debatten ned på et primitivt og useriøst niveau.

Han betegnes af nogle som ekspert på området, og han bliver brugt som sådan i medierne, hvor han bruger enhver lejlighed til at informere omverdenen om tvivlsomme konklusioner, som han gør til evig sandhed.

Kåre Press-Kristensen repræsenterer en organisation, Rådet for Grøn Omstilling, som sikkert har mange seriøse initiativer, men det er oprørende, at man tillader denne vildledning og misinformation, ikke mindst, når organisationen er på statsstøtte. Når man lever af skatteydernes penge, så må man anstændigvis forlange en vis seriøsitet og troværdighed.

Jeg kan kun igen opfordre til at bringe debatten ind på et seriøst spor. Alt andet er uværdigt og ufrugtbart.

Annonce
AGF For abonnenter

I har gjort jer selv til grin, AGF. Kort og godt

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Chokaften på Ceres Park: AGF er ude af europæisk fodbold

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Østjylland

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Aarhus

Multihandicappet dreng fra Aarhus er død med coronavirus

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat For abonnenter

Selv politikerne har fået nok: Pas nu på tonen

Erhverv

Aarhus Airport åbner ny rute: Godt nyt til mode- og fodboldfans

Aarhus

Rotter kravler ind i automatiske toiletter: Det er derfor, nogle af dem er i stykker

Sport

Kære læser, i nat får vi måske en århusiansk guldmedalje: Her er overblikket over OL-døgnet

Aarhus For abonnenter

Holy shit: Stiften tjekker byens automatiske toiletter -  sarte sjæle bedes klikke på en anden artikel

Aarhus

Øl til nydelse, øl til deling og øl til mad: Aarhus Bryghus er det største i byen

Annonce