Annonce
Mærk Aarhus

Brødet som håndværk har indtaget Aarhus

Foto: Mærk Aarhus
I forbindelse med uddelingen af Byens Bedste har Aarhus Stiftstidende lanceret en kategori, der hylder det gode brød. Det er ikke uden grund, for byen er efterhånden spækket med lækre bagerier. Vi har snakket med et par af de bagere, der er normineret

I aften afholdes awardshowet til ’Byens Bedste’, hvor Aarhus Stiftstidende hylder byens butikker, kulturoplevelser og restauratører. Det vil sige, at der findes en masse nervøse nominerede, som venter med spænding på i aften. Som noget nyt er der også en masse af byens bagerier, som venter med spænding på i aften. For første gang i år kåres nemlig også ’Byens Bedste Brød’. Det er ikke uden grund, for byen er de seneste år blevet mange dejlige bagerier rigere. Nu er det ikke ”bare” de klassiske rundstykker og hvidt brød. I stedet kan man nu få surdejsbrød, kardemommesnurrer og andet lækkert, som i den grad er et håndværk.

Jagten på det gode brød

De nye bagerier er høj grad kendetegnet ved, at man gør alt for at finde frem til det gode brød. Men vejen derhen kan sagtens være forskellig. DavidBreadHead, en af de nominerede, fremhæver, at selve håndværket er det essentielle for en bager som ham:

- Det (håndværket red.) er det vigtigste redskab, vi har. Vi kan bruge nok så gode råvarer og finde det bedste mel, smør med mere. Men hvis håndværket og perfektionen ikke er for øje hele tiden, mister vi vores identitet, siger David Millberg, der er indehaver af DavidBreadHead.

En af de andre nominerede er undButter. Her er man enige i, at håndværket betyder meget, men vigtigst af alt er smagen:

- Håndværk og kvalitet går hånd i hånd. Men når alt kommer til alt, så er det smagen på bollen, som er vigtigst for os. En bolle, der ser uperfekt ud, kan sagtens være perfekt smagsmæssigt, fortæller Jan-Ole Herfurth fra undButter.

En varm velkomst

De mange nye bagere, som er åbnet i byen, har tændt en helt særlig brødglæde hos aarhusianerne. Bagerne har mødt stor opbakning, og noget kunne tyde på, at aarhusianerne har hungret efter nye brødtyper og nye bagerier at besøge. Hos DavidBreadHead tror man, at den gode relation, man har til kunderne, betyder meget. Men også, at man prøver at skille sig ud fra andre bagerier i byen, gør at man har mange faste kunder.

- Vi prøver at være et jordnært bageri, hvor vi er på god talefod med alle kunder, og vigtigst af alt, tror jeg, det er, fordi vi går sindssygt meget op i vores bagværk, og vores brød skiller sig ud fra de andre i byen, fortæller David Millberg.

Folkene fra undButter er også overvældet over, hvor positivt de er blevet taget i mod af aarhusianerne.

- De gode energier, vi er blevet mødt med, har vi forsøgt returneret til måden, vi møder vores gæster på. Vi er ærlige omkring, hvad vi kan, og hvad vi ikke kan. Og så er folk i højere grad mere bevidste om den gode kvalitet, siger Jan-Ole Herfurth

Aarhus For abonnenter

Fremtidens tog kræver kæmpe ombygning af Aarhus H, og den kommer til at støje: Nu er sidste chance for at klage

Danmark

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

AGF

AGF-året der gik: Her er seks nedslag fra de mest opsigtsvækkende kampe

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er dette spisested virkelig bedre end Frederikshøj?

Aarhus

Coronasmitten viger ikke en tomme i Aarhus: De seneste par døgn er smittetallene frosset fast

Navne

Fra retsmediciner til lokalpolitiker: Kate Runge har altid kæmpet for byens svageste

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Aarhus For abonnenter

Ældreplejen i Aarhus til årsprøve: Rådmanden er overordnet tilfreds - ældrerådet ser plads til forbedringer

Aarhus

Casablanca-familie åbner ny restaurant: Nordisk og fransk køkken i tidligere direktørbolig

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Alarm 112

Sommerhus opslugt af flammer: - Det har været fuldstændig overtændt

Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Kultur

The Julekalender vender hjem: Nu kan du puste grise op på det samme toilet, som Oluf sad på for 30 år siden