x
Annonce
Erhverv

Brødrene Dahl åbner ny kæmpe butik i Aarhus

Den nye Brødrene Dahl butik får til huse i IKEAs tidligere lagerbygning på Johan Guthenbergsvej. Pressebillede

VVS-grossisten åbner endnu en butik i IKEAs tidligere lager på Johan Gutenbergsvej - butikken bliver et flagskib og grossistens forretning nummer fire i byen.

Aarhus: Med en investering på et betydeligt tocifret millionbeløb gør Brødrene Dahl klar til at åbne endnu en butik i Aarhus. Butikken bliver grossistens fjerde i Aarhus og nummer 53 på landsplan.

Ud over salg til VVS-installatørerne samler Brødrene Dahl alle sine kompetencer på lokationen og etablerer et kompetencecenter Vest med over 70 medarbejdere.

Det bliver IKEAS tidligere lagerbygning på Johan Guthenbergsvej i Aarhus, der fra slutningen af året danner rammen om Brødrene Dahls nye flagskib - en topmoderne butik til håndværkerne med tilhørende kompetencecenter, hvor brødrene Dahl samler viden om VVS, Vand & kloak, Industri, butiksdesign og Key Account Management på én lokation.

Annonce

Lige i smørhullet

Flere end 70 medarbejdere får deres daglige gang i den 5.100 kvadratmeter store bygning, som også vil rumme en Øland shop-in-shop med ventilation og teknisk isolering.

Brødrene Dahl har længe haft et godt øje til Aarhus. Byen vokser med flere end 5.000 borgere om året, og et stenkast fra den nye butik skal der etableres en helt ny bydel med plads til 25.000 nye indbyggere.

- Vi kommer til at ligge lige i smørhullet og forventer at tiltrække kunder både nordfra og fra hele Djursland, siger Jesper Faurholdt, administrerende direktør i SGDD, som ejer Brødrene Dahl og Øland.

- Tilgængelighed er et vigtigt parameter i fremtidens butiks setup, siger Jesper Faurholdt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Aarhus

Overlæge: - Det er fortrinsvis de unge og raske, vi har i respirator

Annonce