Annonce
Sport

Brøndby-back: Nye forsvarsspillere er ikke en undskyldning

Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
Brøndbys Johan Larsson synes ikke, at nye spillere er en undskyldning for 1-3-nederlaget til Esbjerg.

I søndagens 1-3-nederlag til Esbjerg i 3F Superligaen var tre ud af de fire startere i Brøndbys forsvar nyerhvervelser.

De to spillere i midterforsvaret, Sigurd Rosted og Andreas Maxsø, har begge været i klubben under en måned, mens højrebacken Johan Larsson er kommet tilbage efter et halvt år væk fra den københavnske vestegn.

Ifølge netop Larsson tager det tid for de nye spillere at få det til at klikke på banen, men det er ikke en undskyldning for at underpræstere.

- Det tager altid tid at få spillet et forsvar sammen, men det er ikke en undskyldning at sige, at vi alle er nye, siger svenskeren.

- Vi har alle spillet fodbold i mange år. Vi skal have bedre styr på det, end vi havde imod Esbjerg.

- Forhåbentlig var kampen mod Esbjerg et bundniveau, som ikke gentager sig i denne sæson.

Brøndby er sammen med FC Nordsjælland de to hold i den nuværende top-6, der har lukket flest mål ind. Hele 16 mål har Brøndby indkasseret i de første ti spillerunder, og det er ifølge Brøndby-træner Niels Frederiksen ikke godt nok.

- Vi har lukket for mange mål ind. Defensiven skulle gerne blive bedre, og vi arbejder hele tiden på det, siger Niels Frederiksen.

- Det skal ikke være en undskyldning, at der er nye folk i forsvaret.

Selv om han anerkender de defensive problemer, påpeger han samtidig, at det har set godt ud i den anden ende af banen.

- Man skal også huske på, at vi var ligaens mest scorende hold inden den her runde.

- Så vi har en masse offensive kvaliteter. Mod Esbjerg fik vi bare overhovedet ikke skabt de chancer, som vi skulle skabe.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tiltalt for voldtægt af fire unge kvinder: Ung mands sexliv rulles op i detaljer i godt fyldt retssal

Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Aarhus

Bølge af indbrud i fritidshuse: Kan være samme gerningsmænd

Annonce