Annonce
Sport

Brøndby-direktør gør klar til angreb på FCM's position

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
FCK er lige nu i en liga for sig, men Brøndby skal stræbe efter at nå FCM, mener Carsten V. Jensen.

Med finpudsede økonomiske og sportslige målsætninger er Brøndby klar til at genoptage den mangeårige jagt på fordoms kontinuerlige styrke og en mere eller mindre fast plads i toppen af Superligaen.

Det har længe været målet. Midlerne til at realisere det har til gengæld været meget forskellige siden klubbens seneste mesterskab i 2005. Fra forbrugsfesten under "Kasi-Jespers" utålmodige millionindtog til varierende satsninger på flere spillere af egen avl.

Fælles er, at med undtagelse af midlertidige succeser i enkelte sæsoner, har Brøndby fortsat den skrantende kurs både sportsligt og økonomisk, mens i særdeleshed FC København men også FC Midtjylland er stormet forbi.

Det lyder som noget, Brøndby har meldt ud før, men ikke desto mindre slår fodbolddirektør Carsten V. Jensen fast, at klubben vil op og duellere med de øjeblikkelige udbrydere i Superligaen.

- FC København er i en liga for sig, hvis man ser på forudsætninger, og hvad de har præsteret i mange år. FC Midtjylland har stukket næsen frem og gjort det godt og har skabt gode forudsætninger for sig selv. Men det ligger vi ikke under for, siger han.

- Vi mener godt, at vi på en lidt længere bane kan konkurrere der. Så må vi se, hvornår vi får fat i haserne på FC København. Men det er ikke det første. Det må være, at vi får fat i haserne på FC Midtjylland.

Lige nu er Brøndby henholdsvis 18 og 14 point efter FCM og FCK i ligaen, og man har i vinterpausen sagt farvel til tre af holdets største profiler i Hany Mukhtar, Dominik Kaiser og Kamil Wilczek.

Alligevel har man opjusteret målsætningen for sæsonen fra top-6 til top-3, selv om der umiddelbart ikke er planer om at købe store navne ind som erstatninger.

De højere sportslige mål skal nemlig nås, mens forretningen Brøndby skal ændres fra et forventet underskudsforetagende i lejet 75-79 millioner kroner for 2019 til en virksomhed i økonomisk balance senest i 2022.

- Vi er kommet ud med forventningerne til resultatet for 2019, og det er jo tydeligt, at det kan vi ikke drive forretning på fremadrettet, hvis det er sådan, vi gør hvert år. Derfor må vi gøre os selv den tjeneste at bringe os selv i balance, forklarer Carsten V. Jensen.

Pengene kommer ikke til at sidde løst som tidligere. Dygtigt købmandskab er vejen frem.

- Det er ikke det samme, som at alt bliver ramt spot-on, men vi har en tro på, at den plan kommer til at holde, og at man får et konkurrencedygtigt Brøndby at se, som kan konkurrere i toppen af dansk fodbold, siger han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Oversvømmelser lukkede to veje, og så blev folk tossede: - Vi fik fingeren og skældud

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce