Annonce
AGF

Brøndby venter på vinderen af AGF og Randers FC

Kamil Wilczek scorede da Brøndby slog OB. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Der er lagt op til lidt af et brag i kampen om Europa hvis AGF magter at komme forbi Randers FC søndag.

FODBOLD: Der er ikke noget hold, AGF-fans hellere vil slå end Brøndby. Og derfor er der lagt op til lidt af en fest på fredag, hvis ellers AGF kan slå Randers FC søndag.

De to østjyske hold spiller nemlig om at møde holdet fra Vestegnen i én kamp om en plads i Europa League-kvalifikationen på Brøndby Stadion. Randers fører 2-1 fra kampen for en uge siden.

Brøndby vandt lørdag retten til at spille "Europa-finalen" da de slog OB 2-0 i Odense og dermed slutter på fjerdepladsen i Superligaen. OB endte på femtepladsen.

Kamil Wilczek bragte Brøndby foran kort før pausen mens Mikael Uhre udnyttede en stor fejl i OB-forsvaret og scorede til slutresultatet kort før tid. Brøndby må dog undvære Simon Hedlund på fredag, da han blev udvist efter et større slagsmål.

Mens Brøndby og OB kæmpede om fjerdepladsen, sikrede Esbjerg sig bronze da de vandt 2-1 i Herning over FC Midtjylland. I Parken sluttede FC København sæsonen af med at tabe for tredje kamp i træk, denne gang til FC Nordsjælland 1-3. Københavnerne har dog for længst sikret sig klubbens 13. mesterskab i historien. Robert Skov scorede for 29. gang og er derfor den mest scorede spiller i én sæson i Superligaens historie.

AGF og Randers FC kæmper om en tur til Brøndby søndag klokken 18.00 på Ceres Park.

Annonce

Superliga, 36. runde

Søndag møder AGF Randers FC i anden semifinale i playoffrunden. Randers fører 2-1.

Stiftens bud på en formodet startopstilling:

AGF (4-1-4-1): Kamil Grabara - Alexander Munksgaard, Frederik Tingager, Jesper Juelsgård, Casper Højer Nielsen - Jens Stage - Mustapha Bundu, Mustafa Amini, Bror Blume, Jakob Ankersen - Alexander Ammitzbøll.

Kampen begynder klokken 18.00 på Ceres Park. Den samlede vinder møder Brøndby på fredag i "Europa-finalen".

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se listen og prisen: Kommunen har solgt 32 ejendomme siden 2007

Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce