Annonce
Sport

Brabrand-angriber var millimeter fra Superliga-skifte: Skolen står i vejen

Anton Søjberg har scoret en enkelt gang i denne sæson. Foto: Ole Nielsen.
Hobro IK har fået øje på 2. Divisionsklubbens yngste spiller.

FODBOLD: Anton Søjberg førte Brabrand IF på sejrskurs i weekenden, da han med et fremragende frisparksmål scorede det første af holdets to mål mod Ringkøbing IF.

Men det var tæt på, at den 18-årige angriber slet ikke skulle have spillet denne sæson. Brabrand havde tidligere på sommeren accepteret et bud fra Superliga-klubben Hobro IK, hvor der også var blevet smidt en toårig kontrakt på bordet.

Økonomien var i orden, men fuldtidsfodbold og Anton Søjbergs dagligdag i 2.g harmonerede ikke, og derfor fortsatte han altså i Brabrand.

Det betyder dog ikke nødvendigvis, at interessen er væk. Så sent som mandag eftermiddag - blot to dage efter frisparksmålet mod Ringkøbing, spillede han time en for Hobros reserver i holdets 2-1-sejr over AaB's ditto. Det er fjerde gang, Anton Søjberg spiller med på reserveholdet.

Både Hobros sportschef Jens Hammer Sørensen og Brabrands cheftræner Tom Søjberg bekræfter, at et skifte kunne have været aktuelt.

- Økonomien var på plads, men vi kunne ikke blive enige om præmissen for en fuldtidskontrakt. Det drejer sig om hans skole, hvor det ville blive for svært at spille fodbold ved siden af med hensyn til fravær, siger Tom Søjberg.

I Hobro har man samme opfattelse. Anton Søjberg spillede med Hobro i hele opstarten og var med klubben på træningslejr.

- Jeg er tidligere skolelærer, og det betyder meget for mig, at han får sin studentereksamen. Vi havde en god snak med ham og hans studievejleder på gymnasiet i Aarhus, og vi vurderede, at det ikke kunne hænge sammen, når vi træner fire ud af fem hverdage, siger Jens Hammer Sørensen.

Annonce

Vi havde en god snak med ham og hans studievejleder på gymnasiet i Aarhus, og vi vurderede, at det ikke kunne hænge sammen, når vi træner fire ud af fem hverdage.

Jens Hammer Sørensen, sportschef i Hobro IK

Interessen fortsætter

I stedet har Anton Søjberg fået en god mulighed for at dygtiggøre sig. Han skal nemlig spille i begge klubber.

Hobro er stadig interesserede i angriberen, selvom det på nuværende tidspunkt ikke er blevet til en handel. Derfor skal han typisk træne med en enkelt gang i ugen i Hobro, mens der også kommer til at være en løbende dialog mellem klubberne med hensyn til kampe i reserveholdsligaen.

Derudover fortsætter han stadigvæk i Brabrand, hvor han træner fire gange i ugen og spiller kampene i 2. Division.

- Vi er gode til at dosere i Brabrand, og nogle gange vil han kun være med i en let træning her. Det er han glad for, og han har lovet mig, at han vil give den gas i Brabrand frem til jul, siger Tom Søjberg.

I Hobro har man holdt øje med Anton Søjberg i længere tid. På nuværende tidspunkt ville han dog stå bag de andre offensive spillere som Pål Alexander Kirkevold, Emmanuel Sabbi og Julian Kristoffersen.

- Det er især hans gode venstrefod, men også hans spilforståelse, vi har lagt mærke til. Men vi ser ham ikke som en mand til startopstillingen på nuværende tidspunkt, for så havde vi hentet ham, siger Jens Hammer Sørensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Bilbrande og skolevold - berøringsangsten florerer stadig

Hvad er oppe i tiden? Klimaet selvfølgelig og den stigende CO2-udledning. Ganske berettiget, for en stor trussel hænger over hovedet på os alle sammen. Men livet går alligevel videre hernede på Jorden. Helt hernede på Jorden, hvor vi små mennesker bokser med andre ting - som bilbrande, videoovervågning og nu trusler og vold mod de ansatte i skolerne. I denne avis gættes der på, at bilbrandene er en følge af narkokrig, forsikringssvindel og leasede biler, der futtes af. Hvorfor i alverden skulle der pludselig være et sådant boom i forsikringssvindel og afbrændte leasede biler? Nej, mit gæt er, at bilerne futtes af af utilpassede unge, der ikke har noget fornuftigt at tage sig til, og som er irriterede på det samfund, de er blevet anbragt i. I Århus Stiftstidende har vi kunnet se kort over, hvor bilbrandene har fundet sted, og dagen efter var der en oversigt over, hvilke skoler der er mest belastet af trusler og vold. Med enkelte undtagelser ligger de voldsplagede skoler i de samme kvarterer, som plages af bilbrande. Jeg siger ikke, det er skolebørn, der sætter ild på; men hvad laver disse truende og voldelige børn, når de kommer ud af skolen? Kragelundskolen er dydsmønsteret, og her fortæller skoleleder Lene Mols, at det skyldes, den ligger i et højindkomstområde med resourcestærke forældre. Men avisen skriver intet om, hvem der bor i områderne med bilbrande og voldsplagede skoler. Berøringsangsten florerer altså stadigvæk. Sørgeligt og aldeles ødelæggende for, at problemerne kan løses. På samme hammel kan vi vel trække diskussionen om øget videoovervågning, hvor Enhedslisten vanen tro taler om et overvågningssamfund, nu godt fulgt godt op af Radikale Venstre, der ved valget fik en ny og stor tilstrømning fra netop disse kvarterer. Jo, jo – tingene hænger skam sammen.

Annonce