Annonce
Sport

Brabrand blev savet over i lokalderbyet mod Aarhus Fremad: - Hver gang de flytter bolden rundt i deres trekanter, er vi til grin

Jubel. 24.04.2021. 2. Division, Pulje 1. Aarhus Fremad-Brabrand IF. Foto: Ole Nielsen.
I første halvleg var kampen mellem Aarhus Fremad og Brabrand ret lige. I anden halvleg var der kun et hold på banen.

FODBOLD: Michael Pedersen ligger ned på græsset. Han ligger med ryggen ned mod den kortslåede græstørv og ligger helt stille.

Anførerbindet sidder fast om hans venstre overarm, og han rører sig ikke i 10 sekunder. Han har ikke slået sig. Han er bare ærgerlig.

To minutter inden Michael Pedersens powernap på Riisvangen Stadion, var Brabrand kommet tilbage i opgøret mod Aarhus Fremad. De havde scoret et vaskeægte kludemål, og Simon Vesterbæk havde udlignet den føring, Aarhus Fremad havde med sig fra første halvleg.

Annonce

Men grunden til at han ligger der. Ærgerlig, ja næsten modløs, var fordi, at det Brabrand-mål ikke betød synderligt meget. For Fremad slog lynhurtigt igen.

Mostafa Maarouf tabte bolden på et dumt sted, og Lucas From kunne drible mod mål. Hans afslutning blev blokeret, men faldt ned for fødderne af Magnus Kirchheiner, der hamrede den ind til 2-1.


Da vi først vipper kampen over på vores præmisser, blev det overbevisende, for der havde vi bolden så meget. Der var spørgsmålet mere, om sejren ville blive større end 4-1.

Morten Dahm Kjærgaard, cheftræner i Aarhus Fremad


Og derefter var der kun et hold på banen. Det blev 3-1, det sluttede 4-1, men Fremad skabte optræk til chancer, der kunne have gjort sejren endnu større.

Efter 2-1-målet faldt Brabrand helt sammen. Og den defensiv, der i foråret har været så solid og kompakt var nu hullet, og sejren til Aarhus Fremad var på alle måder fuldt fortjent over 90 minutter.

- Når vi sætter vores afleveringsspil sammen, kunne vi enten rent teknisk ikke løse det eller ikke se, hvor bolden skulle hen. Eller også har man ikke lyttet efter. Fremad var væsentlig bedre end os i dag, og vores spillere har en del, de skal have forklaret.

- Vi snakker i pausen om, at de kun er et mål foran og kun lidt bedre end os. Men over hele kampen er Fremad 20 procent bedre end os. De skiller os ad. Hver gang de flytter bolden rundt i deres trekanter, er vi til grin. Det var ikke det, vi havde sat os for, da vi tog hjemmefra, siger Brabrands cheftræner Tom Søjberg.

Kampen om top seks

Ingen af de to hold kan nå med op og kæmpe om oprykning, men lige netop i denne 2. Divisionssæson er der utrolig meget god grund til at ende i top seks.

I næste sæson bliver 2. Division gjort markant mindre og bliver reduceret fra 28 til 12 hold. Og hvis man vil blive ved med at være i landets tredjebedste række, skal man i top seks. Aarhus Fremad havde inden sæsonen det mål, at de skulle være et tophold, men både Jammerbugt og B93 er stukket af i rækken, så top seks er måske nok det mest realistiske lige nu.

Omvendt har Brabrand fra start sagt, at top seks var målet, men de nedjusterede i vinter og håbede nu bare på, at man ikke ville ende blandt de fire nederste, som ville føre holdet ned i Danmarksserien i den kommende sæson.

2. Division

Aarhus Fremad - Brabrand IF 4-1 (1-0)

  • 1-0 Lucas From (28.)
  • 1-1 Simon Vesterbæk (59.)
  • 2-1 Magnus Kirchheiner (61.)
  • 3-1 Søren Andreasen (65.)
  • 4-1 Mathias Laursen (75.)
  • Aarhus Fremad (4-4-2): Thomas Hagelskjær - Frederik Jørgensen (Søren Bugge 62.), Nicklas Ullum, Christian Bech, Emil Obitsø - Martin Mikkelsen (Magnus Kirchheiner 21.), Mathias Valentin (Mathias Laursen 62.), Lasse Hauge Mortensen, Emil Hauge Mortensen - Søren Andreasen, Lucas From (Nikolaj Kirk 72.)
  • Brabrand IF (4-4-2): Henrik Lindhard - Casper Lykke, Simon Vesterbæk, Michael Pedersen, Frederik Jørgensen (Oliver Iserhorst 46.) - Mike Kaljo, Jesper Henriksen (Thomas Lodberg 86.), Thomas Viggers, Mostafa Maarouf - Kasper Andersen, Henrik Borup (Benjamin Suner 76.)
  • Advarsel: Aarhus Fremad: Mathias Valentin

På mange måder var det to hold, der i første halvleg godt kunne gøre sig i toppen af 2. Division. De to spillestile var vidt forskellige. Fremad med deres klassiske afleveringsspil og enorme ro på bolden mødte Brabrands fysikalitet og brutalitet.

De to hold lykkedes på hver deres måde med spillestilen, men i anden halvleg gik det galt for Brabrand. Først med Kirchheiners 2-1-mål, så med Søren Andreasens 3-1 mål, hvor han fra distancen brugte både fod og skinneben til smukt at placere bolden op i hjørnet. Og til sidst et 4-1-mål fra Mathias Laursen, som var et af de mere kuriøse af slagsen.

Brabrand-keeper Henrik Lindhard ville sparke bolden væk, men ramte sin sin egen mand på vejen. Bolden fløj ned mod eget mål, hvor Michael Pedersen ville dække den af. Men Laursen kastede sig ind foran forsvarsspilleren og lagde bolden i mål.

- Jeg synes, at de første 10-15 minutter var definerende. Der var lidt nervøsitet, og vi skulle vende os til banen for første gang. Brabrand kom med en høj energi, og den skulle vi spille imod. Det brugte vi lidt tid på, men derefter sætter vi vores spil bedre og bedre sammen og kommer frem til flere og flere chancer i første halvleg.

-De scorer på hjørne, og der kunne man nemt tænke "åh nej, hvad så". Men allerede derfra løfter vi vores spil op, siger Aarhus Fremads cheftræner Morten Dahm Kjærgaard.

Tilskuerne var tilbage

Der var lidt over 400 tilskuere på Riisvangen lørdag. De var endelig tilbage, og de var savnet af hjemmeholdets spillere, som kunne juble ud til de fremmødte efter kampen. Men de var også savnet af stadionspeakeren, der som altid lød som en blanding af en fodboldfan og en togchauffør i New York. Mumlende, snøvlende, nærmest med mikrofonen i munden. Men også meget glad.

- Da vi først vipper kampen over på vores præmisser, blev det overbevisende, for der havde vi bolden så meget. Der var spørgsmålet mere, om sejren ville blive større end 4-1, siger Morten Dahm Kjærgaard.


Brabrand havde omvendt flere ting, de skulle hjem at kigge på.

- Jeg synes, der er mere i os. Vi holder ikke helt vores aftaler og er ikke kloge nok i de momenter, jeg gerne ville have. Så det skal vi have evalueret på og se, om vi kan rejse os, inden B93 kommer på besøg i næste weekend, siger Tom Søjberg.

Brabrand-træneren så sit mandskab blive lagt ned af bysbørnene lørdag eftermiddag. Og dernede i græsset kunne de ligge og ærgre sig over et resultat, der i virkeligheden ikke var et ciffer for stort.

Anfører Michael Pedersen græmmede sig allerede efter 1-2-målet. Måske vidste han, hvad der var i vente. Lørdagens Derby della Vice-Capitale blev en udklassering af holdet fra vest.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Skyskraber skåret lidt ned: Nu er byrådsflertal parat til at sige ja

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Vanvidskørsel på Aarhus Ø: Kommunen og politiet opfordrer hinanden til handling

Sport For abonnenter

De fire her har spillet røven ud af bukserne for Danmark ved EM

Aarhus

Tirsdagens coronatal: Flere østjyske kommuner har ingen nye smittede - Aarhus går dog ikke fri

Erhverv

Fodboldfeberen raser i Danmark: Hummel melder så godt som udsolgt af landsholdstrøjen

Byudvikling For abonnenter

Byggemand og samler: Olav de Linde har lageret fyldt med genbrug til sine byggeprojekter

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

AGF

Træner med på Fredensvang: Fransk centerforward er på prøve i AGF

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aarhus

Far og bror til sigtet i sag om påkørt betjent: Vi fik overtalt Mohamad til at melde sig

Danmark

Sidste danske soldater har forladt Afghanistan

Alarm 112

Kvinde angrebet med bushammer: forsøgte at afværge slag med sin paraply

Aarhus For abonnenter

Mystisk mand køber hele villakvarterer op i Aarhus: Her er historien om Singh - manden ved døren

Østjylland

Aarhus intensiverer jagten på rotter - husejerne må gribe til lommen

Annonce