Annonce
Sport

Brabrand blev taget ved næsen og smed endnu engang point: Der mangler mål, og det er punkt ét i vinterferien

Malthe Boesen har i en god del af sæsonen været førstevalg i Brabrands angreb. Men måltotalen er stadig på nul i 2. division. Faktisk har angriberen ikke scoret et eneste mål siden maj måned. Foto: Ole Nielsen.
Brabrand har blot vundet en af de seneste ni kampe og har kun scoret fire mål tilsammen i de opgør. Lørdag kom teknikerne fra AB på besøg.

FODBOLD: Det er på alle måder et udtryk, som kun skulle have haft tredive grader i maskinen, men som er blevet udsat for en strid kogevask.

Det der med at have et bestemt "fodbold-DNA".

Men der er jo ofte en årsag til ting. Måske er der bare ikke et bedre udtryk i det danske rigsmål, som beskriver bedre?

Annonce

Nuvel. Brabrand IF har et Brabrand-DNA.

Alle hold, som nogensinde har spillet divisionskampe mod Brabrand IF, ved, hvad der kommer til at ske. Der kommer en powerhold, som aldrig lægger sig ned.

Engang imellem kikser det. Som i seneste weekend, hvor det blev til et yderst katastrofalt nederlag mod Hillerød på 0-7.

Lørdag var Brabrand-DNA'et tilbage mod AB. En kamp, som endte 1-1.

Der mangler mål

Og hvad består Brabrand-DNA'et så af?

Det er, at man aldrig nogensinde slækker på hverken den fysiske eller aggressive del af fodboldspillet. Trækker man sig i en duel eller er afventende, er det ikke Brabrand-DNA.

Hvis man ikke har en overbevisende fremtoning i sit kropsprog på banen eller mangler kvaliteter som holdspiller, har man ikke Brabrand-DNA.

Den slags ting skaber et hold, som står sammen. Pindene kan knække, men træets stamme gør sjældent.


2. division, 16. spillerunde

Brabrand IF - AB 1-1 (1-1)

Mål: 1-0 Mike Kaljo (2.), 1-1 Emil Wass (28.)

Brabrand IF (4-4-2): Henrik Lindhard - Magnus Poulsen (Casper Lykke 79.), Michael Pedersen, Simon Vesterbæk, Rasmus Jensen - Mike Kaljo (Jesper Henriksen 51.), Mathias Bonde (Quoc Truong 79.), Malte Færge, Frederik Poulsen - Malthe Boesen (Henrik Borup 79.), Kasper Andersen

AB (3-4-3): Jonathan Fischer - Silas Trier, Rasmus Møller, Albert Nørager - Mads Vang, Emil Wass (Sylvester Seeger-Hansen 70.), Simon Holden, Lucas Koch - Jonathan Dahl Bagger (Roni Arabaci 60.), Mathias Kisum (Frederik Christensen 81.), Frederik Ellegaard (Alessio Alicino 81.)

Advarsler: Brabrand: Mathias Bonde

Tilskuere: 179 på Kunstgræsbanen ved Brabrand Idrætsanlæg

Men det, som et kollektivt udtryk ikke nødvendigvis kan gøre, er at score mål.

Og Brabrand mangler mål. Holdet har kun scoret 14 mål i sæsonen. Det er delt færrest af alle. De andre to hold på 14 mål, FA 2000 og Middelfart, er de to hold under nedrykningsstregen. Kun én Brabrand-spiller har scoret flere end to mål i sæsonen.

- 0-7-resultatet var et meget unormalt Brabrand-resultat, så det bekymrer mig selvfølgelig. Men i dag sagde jeg til drengene, at vi skulle vise Brabrand-DNA'et og give gas og vise, at vi ved, hvad der skal til i 2. division. Og det vil jeg rose mine spillere for, for vi spiller som et hold og en enhed i dag. Men vi laver ikke mål nok, og når vi ikke laver mål nok, er vi nødt til at spille meget til nul for at klare os i den her række, siger Brabrands cheftræner Tom Søjberg.

Er de manglende mål noget, du skal kigge på henover vinterpausen? 

- Ja, det er jeg nødt til. Det kan være en spiller eller to udefra, som kan lave nogle mål. Det kan også være den måde, vi agerer på, som måske kan give flere mål. Der har jeg nogle knapper, som jeg synes, jeg kan skrue på henover vinteren. Du ridser lidt planerne op for, hvad der skal ske over vinteren. Der rammer du punkt ét.

Annonce

Skulle beskytte sig

Der resterer godt nok en enkelt kamp af 2. division i 2021, men allerede nu kan det konkluderes, at den sidste halvdel af efteråret har været decideret skrækkelig rent pointmæssigt for Brabrand.

De seneste ni kampe er endt med syv nederlag og bare en enkelt sejr efter lørdagens kamp. Målscoren for de kampe er på 4-18, men det trækker selvfølgelig voldsomt meget i den forkerte retning, at der undervejs er et freakresultat.

Især i første halvleg har de otte forudgående kampe været trist læsning for Brabrand. De otte første halvlege er ALLE endt uden Brabrand-scoring.

Det blev rettet lørdag.

Vi talte om at gå efter sejren, hvis de åbnede op. Ellers var vi en situation med 0-7 i bagagen, hvor det ikke var os, som skulle lave den store åbning.

Tom Søjberg, cheftræner i Brabrand IF

Allerede efter to minutters spil flugtede Mike Kaljo bolden hårdt i kassen efter et langt indkast af Kasper Andersen.

Den føring holdt en lille halv time, før Emil Wass, lillebror til den marginalt mere kendte fodboldspiller med fornavnet Daniel - scorede et klassemål, hvor han efter en skudfinte smækkede bolden helt op i hjørnet fra distancen.

Første halvleg var en åben affære. Begge hold havde chancer, og begge hold burde og kunne nok have scoret flere mål. I anden halvleg blev det lidt mere låst.

Handlede det i anden halvleg også om at beskytte jer selv lidt efter det 0-7-resultat mod Hillerød? 

- Ja, det gjorde det. Vi talte om at gå efter sejren, hvis de åbnede op. Ellers var vi i en situation med 0-7 i bagagen, hvor det ikke var os, som skulle lave den store åbning. For vi havde brug for at vise, at vi kunne spille til nul i en halvleg og at vi havde et forsvar, som hang sammen.

- Vi havde et fint momentum i første halvleg. Det havde jeg regnet med, at vi kunne lave mere på, men det gjorde vi ikke. Men det blev bare sværere i anden halvleg, og det blev noget mere rodet efter pausen, siger Tom Søjberg.

Målet for Brabrand er i denne sæson at undgå nedrykning. Der er nu spillet 16 af 22 spillerunder i 2. divisions grundspil, og på trods af den pauvre stime, er holdet faktisk stadig nummer syv - otte point fra nedrykningsstregen.

I sidste efterårs-spillerunde møder Brabrand topholdet fra Næstved på udebane. Og som om det ikke var slemt nok, ser det også ud til, at holdet må undvære begge sine to vante centrale midtbanespillere til den kamp. Mathias Bonde fik lørdag et gult kort, som sender ham i karantæne for akkumulerede strafpoint, og Malte Færge fik en lille forstrækning i et solouheld.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Guide til Michelin-kokkenes favoritspisesteder i Aarhus: Her tager vi hen i vores fritid

Danmark

Fredagens coronatal: Færre smittede - flere indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Kommentar: Top seks er fortsat inden for det muliges rige for AGF, men status quo efter 1-1 mod Silkeborg har ikke ligefrem gjort sagen nemmere at løse

Aarhus For abonnenter

Frustrationer står i flammer: Ulovlig strejke og trussel om masse-opsigelser på hospitalet i Skejby

Debat

Ironi kan forekomme: Vores millionby savner da et højhus ved Møllestien?

Debat For abonnenter

Stiften mener: Sygeplejerskerne har fat i den lange ende

DGI til foreninger med coronatvivl: Hold gang i idrætten

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Tre AGFere spillede over par mod Silkeborg - to leverede en decideret ringe indsats

AGF

Se højdepunkterne: AGF og Silkeborg spiller uafgjort i chanceorgie

Alarm 112

Voldsomt uheld i Aarhus: Bilist ramt af bus

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

AGF

Det var da i grunden en kamp, AGF skulle have vundet, men som de reelt ikke fortjente at vinde

Aarhus For abonnenter

Bor I her? Mette og Philip har lavet interiørbutik i en lejlighed

AGF

AGF-målmand var ved at eksplodere: - De løb jo bare rundt om os

Annonce