Annonce
Aarhus

Brabrand Boligforening: Derfor er vi ikke med i kommunens boligaftale

Direktør i Brabrand Boligforening, Keld Laursen, svarer her på, hvorfor boligforeningen ikke har tilsluttet sig den nye aftale. Foto: Axel Schütt

BRABRAND: Det er for tidligt at indgå en aftale om erstatningsboliger, mener man i Brabrand Boligforening, der som den eneste boligforening ikke har tilsluttet sig den nye aftale mellem boligselskaberne og Aarhus Kommune.

- Vi mener ikke, at det er nødvendigt at skulle finde 1.000 erstatningsboliger, sådan som aftalen tager udgangspunkt i. For vi kan sagtens forandre Gellerup uden at rive så mange boliger ned, forklarer Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening.

Boligforeningen præsenterede forleden en visionsplan for Gellerup-Toveshøj, hvor man argumenterer for, at det er nok at rive tre boligblokke ned for at skabe de nødvendige forandringer frem for de ni blokke med 1.000 boliger, som byrådet foreslår.

I stedet vil boligforeningen sælge jord til 3.400 nye private boliger, som samlet vil bringe andelen af almene boliger ned under lovkravet på 40 procent i 2030.

- Desuden har vi ikke tilsluttet os aftalen, fordi bestyrelsen i boligforeningen ikke har haft mulighed for at drøfte aftaleteksten, inden den blev vedtaget, forklarer Keld Laursen.

Om Brabrand Boligforening senere vil tiltræde aftalen er op til bestyrelsen.

Brabrand Boligforening og Aarhus Kommunen mødes i øvrigt snart til forhandlinger om den kommende helhedsplan. Her vil netop omfanget af nedrivninger blive et centralt spørgsmål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Derfor fejrer vi luciadag

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Aarhus

Turbåd ligger stille i Aarhus Havn: Søfartsstyrelsen fandt mangler i forbindelse med sikkerheden

Annonce