Annonce
Sport

Brabrand-defensiven lukkede af

Kenan Hajdarevic kom igen på tavlen, da Brabrand vandt 2-0 ude over Brønshøj. Arkivfoto: Ole Nielsen

Grundlagt af en solid omgang forsvarsarbejde formåede Brabrand at holde Brønshøj fra fadet, da århusianerne lørdag vandt 2-0 på udebane.

FODBOLD: I oprykningsspillets første seks runder havde man kunnet vide sig sikker på to ting. At Brabrand scorer og indkasserer mål.

Så kunne cheftræner Tom Søjbergs mandskab holde nullet, ville der ganske givet trille tre point ind på kontoen. Og lørdag blev så kampen, der bekræftede foromtalte. Århusianerne lykkedes nemlig med at sætte en prop i rent defensivt, nettede to gange og vandt derfor 2-0 ude over Brønshøj.

En tredje ting, der har vist sig næsten ligeså sikkert er, at angriber Kenan Hajdarevic kommer på tavlen. Kampen mod Brønshøj var ingen undtagelse. Dansk-bosnieren var på rov allerede i første spilleminut, da han sendte Brabrand foran 1-0. Århusianernes spydspids måtte imidlertid lade sig udskifte efter 28 minutter med en mindre fiberskade. Hans afløser, Christoffer Hansen, havde dog også medbragt målnæsen til det sjællandske. Den fysisk stærke angriber scorede til 2-0 kort efter pausen og sikrede Brabrand vigtige point i topstriden.

- Jeg kunne mærke på spillerne efterfølgende, hvor vigtigt det var, at vi få vist, vi kan spille til nul. Det er en af dyderne i Brabrand at stå godt bagtil, så kæmpe ros til defensiven, der leverede en stærk indsats, sagde Tom Søjberg.

Med sejren ligger Brabrand fortsat på andenpladsen i oprykningsspillet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce