Annonce
Østjylland

Brabrand-firma bygger nyt plejecenter

Sådan kommer det nye plejecenter på Dommerparken til at se ud. Visualisering: P+P Arkitekter A/S og LUMO Arkitekter ApS

Byggeri til 117 mio. kr. på Dommerparken i Hammel klar i juni 2019.

HAMMEL: Et nyt plejehjem i Hammel har været meget længe undervejs, men nu sker der noget.

Firmaet Poul Pedersen A/S fra Brabrand er blandt fem firmaer i en såkaldt omvendt licitation valgt til at bygge et plejehjem i fire etager med 60 to-værelses boliger i Dommerparken - den tidligere Delika-grund i Hammel.

Foruden de 60 lejligheder er der 18 korttidsboliger samt tre akutboliger. Plejehjemmet skal afløse plejecentrene Elmehøj og Skaghøj i Hammel. Byggeriet koster godt 117 mio. kr. og forventes at være klar i 2019.

Både Teknik- og miljøudvalget og Social- og Sundhedsudvalget har indstillet, at Poul Pedersen A/S skal stå for byggeriet. Nu venter kun godkendelse i økonomiudvalget og endelig godkendelse i byrådet på mødet 28. marts.

Planen er at bygge det nye plejecenter, som en by i byen, hvor der på Dommerparken er planer om at bygge andre etageboliger.

Plejecentret er formet som et firkløver eller en propel, hvor to af benene har tre etager og to andre fire etager. Huset indrettes i boafsnit med 12 boliger i hver, dertil kommer køkkener, fællesrum samt små og store altaner.

Annonce

Formanden for Social- og sundhedsudvalget Lone Glarbo (V), som også er formand for byggeprogramudvalget, glæder sig over, at det er lykkedes at få et byggeri endog med flere ting end forventet til de 117 mio. kr., der er sat af.

- Det bliver rigtig godt, og det glæder mig, at vi er nået så langt efter et meget grundigt arbejde. Vi var bekymrede for, om vi kunne få vores ønsker opfyldt for de penge, der er til rådighed. Men det er lykkedes, og faktisk har vi fået 700 kvadratmeter ekstra fællesarealer med i prisen, siger hun.

Plejecentret placeres, så det kommer til at ligge frit i området og med flot udsigt fra boligerne. Omkring byggeriet etableres åbne pladser, som kan bruges til for eksempel markeder, og rundt om bygningen etableres stisystemer med forskellige belægninger samt en lukket frugthave. Byggeriet opføres i tre forskellige sten.

- Visuelt betyder det, at det ikke kommer til at virke som en 'kæmpeklods' eller får et institutionsagtigt præg. Og det betyder også meget, at byggeriet ikke får hverken en forside eller en bagside, men at det åbner sig ud mod alle fire sider, siger Lone Glarbo.

- Det bliver rigtig godt, og det glæder mig, at vi er nået så langt efter et meget grundigt arbejde. Vi var bekymrede for, om vi kunne få vores ønsker opfyldt for de penge, der er til rådighed. Men det er lykkedes, og faktisk har vi fået 700 kvadratmeter ekstra fællesarealer med i prisen.

Lone Glarbo, formand for Social- og sundhedsudvalget

Fem blev til tre

Fra starten deltog fem firmaer i konkurrencen om at bygge plejecenteret. At der ved udbud af byggeriet blev brugt omvendt licitation betyder, at de fem inviterede firmaer konkurrerer om det bedste projekt til den udbudte pris. Udbudsformen giver en høj grad af budgetsikkerhed.

Fra start var der foruden Poul Pedersen A/S fire andre firmaer med i konkurrencen nemlig C.C. Contractor A/S, Enemærke & Petersen A/S, NCC A/S og STB Byg A/S.

STB Byg A/S trak sig dog fra konkurrencen 10. januar, og da projektet fra NCC ikke levede op til de krav, som byggeprogramudvalget havde stillet, endte det med, at byggeprogramudvalget 'kun' havde tre projekter at vælge imellem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce