Annonce
Sport

Brabrand-fodbold: Korkproppen og springbrættet

Issa Kharoub er en af de nye spillere, der håber at Brabrand kan være et springbræt. Foto: Ole Nielsen

I Brabrand Fodbold har gennem de seneste år i hvert transfervindue måtte sige farvel til flere af deres profiler. Alligevel formår klubben hver gang at flyde ovenpå og få det bedste ud af tingene - og tilmed mere til for enkelte spillere.

FODBOLD: De har et mærkeligt fodboldhold ude i Brabrand. Ikke fordi dem, der er omkring eller på holdet er mærkelige eller noget. Nej, mest fordi de altid klarer sig lidt bedre, end man lige kunne forvente.

Ja ja, de rykkede godt nok ned fra 1. division tilbage i maj. Men de var tæt på overlevelse lige til det sidste, også selvom holdet var en Trabant i en bilpark fyldt med Ferrarier, som assistenttræneren Marc Højland Jepsen formulerede det. Og på den måde blev holdet fra Engdalsvej lige pludselig noget man snakkede om rundt omkring i fodbold-Danmark.

For fire måneder siden slog de Vejle Boldklub. På udebane. 0-1. På et tørt langskud af Jacob Linnet. Vel at mærke Vejle, der senere rykkede i Superligaen og indtil videre har imponeret i landets bedste række. Derudover slog de mange af topholdene og spillede uafgjort med stort set resten af dem. Nej de blev ikke i rækken, men de gjorde god figur.

Annonce

Lørdagens 2. divisions kampe for de århusianske hold: Brabrand møder Odder på Brabrand IFs Idrætsanlæg 14.00.

Aarhus Fremad møder Tarup/Paarup If på Riisvangen 14.00.

En let beslutning

Sidenhen har Brabrand sagt farvel til flere af profilerne fra holdet, der spillede i 1. division. Det er et nyt hold, men de holder fast i de klassiske dyder, som træneren, Tom Søjberg, kalder for Brabrand-udtryk. Spillerne skal gøre alt, hvad de kan hver gang, støtte hinanden og stå sammen.

Derfor er det også blevet et attraktivt sted for spillere at komme til.

- Brabrand er en rigtig god klub, hvor de er kendt for at udvikle dygtige spillere, så det var egentlig en rigtig let beslutning, siger Issa Kharoub om, hvorfor han skiftede til klubben.

Issa Kharoub har i de seneste tre sæsoner spillet for Lyseng og har også en fortid i AGF.

Igennem de senere år har Brabrand sendt flere af deres dygtigste spillere videre til større adresser. I sommer skiftede Lukas Enevoldsen til Thisted og i vinter Kenan Hajdarevic til Fredericia. Derudover har klubben også sendt spillere afsted mod mere prominente adresser som da man sendte Jens Stage til AGF. Og så nævner vi slet ikke, at man sendte Oskar Buur afsted til Wolverhampton, efter at have haft ham i truppen i blot fem dage.

Springbræt

- Der er mange klubber, der kommer og kigger på Brabrands kampe. De holder øje med spillerne på holdet. Så når man spiller for Brabrand ved man også godt, at man har muligheden for at komme videre herfra, siger Issa Kharoub.

- Så er det også bare mega fedt at komme til træning, hvor der knald på og der er højt niveau og trænerne kræver rigtig meget af spillerne, siger han.

Og det er måske det, der gør Brabrand til et specielt sted at være fodboldspiller. Issa Kharoub er i hvert fald sikker på, at han er havnet det rigtige sted. Han drømmer nemlig om, at det kan være et springbræt til et endnu højere niveau.

- Tom (Søjberg, red.) fortalte mig før jeg skiftede, at Brabrand også er muligheden for at tage springet. Netop fordi, at der er så mange klubber, der holder øje med spillerne. Det er en nemmere klub at komme videre fra, fordi de er kendt for at udvikle spillerne, så de kommer videre, siger Issa Kharoub.

Han og resten af Brabrand-holdet spiller lørdag 14.00 hjemme mod Odder i 2. division.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce