Annonce
Sport

Brabrand har hakket, men mangler at knække nøden

Brabrand har været en smule besværet i de første opgør i oprykningsspillet. Jacob Linnet og kompagni har tabt til B93 og skulle bruge to scoringer indenfor de sidste ti minutter i kampen mod Ringkøbing for at hive sejren hjem. Foto: Ole Nielsen
Starten på oprykningsspillet i 2. division har været så som så for Brabrand, men holdets træner, Tom Søjberg, er ikke bekymret over det. For holdet handler det om, at de skal begynde at slå de andre tophold.

FODBOLD: Hvis man udelukkende kigger på de kolde fakta for Brabrand, har deres start på 2. divisions oprykningsspil virket en smule hakkende.

Holdet fra det vestlige Aarhus tabte 0-3 på udebane mod B93 og i den efterfølgende kamp skulle de bruge en scoring i det 90. minut for at hale 2-1 sejren i land mod oprykningsspillets bundprop, Ringkøbing. Brabrands træner, Tom Søjberg, har dog været godt tilfreds med, hvordan hans hold har præsteret.

- Jeg synes, vi er tæt på at levere, alt hvad vi kan, hver gang. Jeg var ikke tilfreds med, de sidste 30 minutter mod B93, men ellers, har jeg været stort set tilfreds med hele vores forår, siger Tom Søjberg.

Den helt store opgave for holdet er ifølge ham, at det skal finde ud af hvordan det slår rækkens tophold. Noget Brabrand har haft rigtig svært ved i sæsonen. Lørdag møder de Middelfart, der vandt grundspillets østpulje. Fynboerne ligger to point bag Brabrand i tabellen, mens Brabrand er to point efter Kolding, der ligger nummer to og dermed sidder på den ene oprykningsplads.

- Det er nu vi skal få knækket den nød, hvis vi vil noget i det her oprykningsspil, siger Tom Søjberg.

Selvom Brabrand har haft problemet i stort set hele sæsonen, fortæller træneren, at holdet ikke kommer til at ændre sin tilgang til kampene. Det er de samme dyder, der skal spilles efter.

- Oplægget er hver gang, at vi skal spille god fodbold og at vi skal arbejde hårdt for hinanden, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce