Annonce
Sport

Brabrand hev et enkelt point ud af ny begyndelse

Jacob Dyrborg Linnet udlignede og sikrede Brabrand ét point mod Jammerbugt FC. Foto: Ole Nielsen

Det er slut med kontrakter i Brabrand, der lørdag indledte sæsonen med en uafgjort, de ikke kan være utilfredse med.

FODBOLD: Når de nu ikke kan få det, de vil have, så må de nøjes med det, de får.

Sådan er det på flere måder i Brabrand.

2. divisionsholdet er ellers som nedrykker automatisk i bejlerfeltet til topstriden, men det er ikke det samme Brabrand-hold, som det, der rykkede ned.

Væk er otte spillere. Én af årsagerne er, at klubben fra den vestlige del af Aarhus ikke længere laver såkaldte DBU-kontrakter med sine spillere. Altså kontrakter, der binder spilleren til klubben.

Og det kunne ses lørdag.

Jammerbugt FC - der endte treer i 2. division i fjor - var bedst på en meget varm dag i Aarhus.

Men det var nu ikke nogen køn kamp, sådan helt generelt. Til det var banen for tør og ujævn og spillerne for uskarpe her tidligt på sæsonen.

- Det var en typisk kamp for et hold, der ikke helt har fundet sig selv endnu. Det lignede en 0-0-kamp og banen gjorde det heller ikke nemmere, sagde Brabrands cheftræner Tom Søjberg efter de to gange 45 minutter.

Hjemmeholdet var stort set ikke i angreb før pausen, mens det var mere lige i anden halvleg. Alligevel var det her, Jammerbugt kom foran med godt 20 minutter igen på et lidt tilfældigt mål.

Med fem minutter igen fik Brabrand dog udlignet ved Jacob Linnet på én af de eneste chancer, de spillede sig frem til. Et hovedstød efter en dødbold.

- Vi lavede et par forsvarsfejl i situationen hvor de scorede, men det er fandme stærkt, at vi fik spillet os tilbage. Det var lige dét, vi havde brug for.

- Jeg er okay tilfreds med, at når det gik som det gik, så er det fint med uafgjort mod Jammerbugt. Det er ikke alle, der får det. Men det var ikke fint på en skala, hvor jeg siger 'wow, det var rigtig godt'. Men godkendt efter omstændighederne. Det blev bedre undervejs og det var en svær kamp mod et rigtig godt hold. De har styr på, hvad de vil, og jeg tror, de kommer til at hente rigtig mange point, sagde Tom Søjberg.

Annonce

2. division, 1. runde


  • Brabrand - Jammerbugt FC 1-1 (0-0)
  • Mål: 0-1 Morten Uglebjerg Thomsen (68.), 1-1 Jacob Linnet (86.)
  • Tilskuere: 151 på Brabrand Stadion

En ny, fattigere begyndelse

Og hvordan er det så med forhåbningerne for sæsonen i Brabrand?

Pengekassen er lukket i og det har sin tydelige konsekvens.

- Vi har kørt med DBUs kontrakter i mange år, men den tid er ovre nu. Flemming (Møller, økonomisk bagmand, red.) har sagt 'at nu har vi prøvet 1. division og det var sjovt, men nu kører vi efter en mere minimalistiske forhold' og det bakker han også op om. Så det er fint, siger Tom Søjberg.

Er forhåbninger om at komme tilbage i 1. division lige med det samme dermed lidt optimistiske?

- Ja, vi har mistet syv-otte spillere, der alle kunne have været i startopstillingen i dag. Vi er et helt nyt hold og det er en ny måde at være på. Jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at hjælpe den her flok til at blive rigtig gode. Og jeg har også store forventninger til dem. Men de skal blive gode undervejs. Vi kommer til at mangle lidt i starten, fordi vi har mange nye. I dag starter vi blot med fire-fem mand, der også var med i den sidste kamp i 1. division, siger cheftræneren i Brabrand.

I anden runde skal Brabrand en tur til Tønder for at møde FC Sydvest.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce