Annonce
Sport

Brabrand holder på til det sidste: Vi burde ikke kunne rykke op

Vi har 30% chance for oprykning og de har 70, siger Brabrands træner, Tom Søjberg, om Brabrand og Koldings muligheder for at rykke op. Foto: Ole Nielsen
Hvem skal op i 1. division efter sommerpausen? Brabrands træner, Tom Søjberg, vurderer, at hans hold har 30 procent chance, men han fortæller også, at holdet vil lægge maksimalt tryk på Kolding indtil sidste fløjt.

FODBOLD: Brabrand er ét sølle point efter Kolding, der sidder på den oprykningsgivende andenplads i rækken. Holdene har mødt hinanden i deres indbyrdes kampe. Der resterer fire runder før turneringen slutter. Så alt Brabrand kan gøre, er at vinde sine egne kampe og håbe på, at Kolding snubler.

- Jeg synes, at den står 30/70 mellem os. Vi har 30% chance for oprykning og de har 70, siger Brabrands træner, Tom Søjberg, og uddyber:

- De fører med et point og en bedre målscore. Og de har Ringkøbing i en hjemmekamp, hvor vi skal møde Aarhus Fremad på udebane. Som jeg ser det, har de et væsentlig nemmere program, siger træneren.

Tom Søjberg er altså ikke jubeloptimist, men han tror på, at holdet har en chance, hvis spillerne er helt oppe på dupperne.

- Vi skal i hvert fald nok sørge for at gøre, alt hvad vi kan. Så må vi se om det er nok. Der skal nok lidt held til – og det ved vi også godt.

- Jeg tror på, at vi har en chance, hvis vi gør alt, hvad vi kan, men procentsatserne er ikke fantastiske, siger Søjberg.

Noget af det, der ifølge ham gør topstriden ekstra interessant er, at Brabrand har chancen for igen at rykke op i 1. division, på trods af, at de ikke er i nærheden af at have ligeså mange penge til spillerne som de har i eksempelvis Skive, Kolding og Middelfart.

- Vi står jo sidst på affyringsrampen, når hold som Skive og Kolding har taget de spillere de vil have, så kan vi gå ud og høre, hvem der vil spille ved os.

- Så vi synes jo, at det kunne være sjovt, hvis vi kan gå ind og lave sådan et superresultat her, siger Brabrand træneren.

Efter holdet i den seneste sæson rykkede ud af 1. division forlod flere af spillerne fra startopstillingen holdet. Det gav plads til at nogle af spillerne, der havde siddet meget på bænken, pludselig skulle være bærende spillere, ligesom der kom flere spillere til udefra. Derfor har Tom Søjberg været ekstra imponeret over, at holdet har en reel mulighed for at rykke op.

- Ret beset så burde vi ikke, kunne gøre det i år. Men mange af de spillere, der blev på holdet efter vores nedrykning, også selvom de havde siddet meget på bænken, har eddermame steppet op. Og så har de nye også været hurtige til at finde ind i, i måden vi gør tingene på.

Lørdag tager Brabrand i mod Brønshøj på Brabrands Idrætsanlæg 14.00

I nedrykningsspillet spilles Odder-Frem på Spektrum Odder også lørdag 14.00

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Annonce