Annonce
Sport

Brabrand IF: -Målmandspositionen er en udfordring for os

Konkurrencen om målmandsposten i Brabrand er stadig åben. Foto: Brabrand IF
Brabrand IF varmer lige nu op til sæsonen med en træningslejr i Tyrkiet.

FODBOLD: Der er ofte udfordringer for Brabrand IF i at få niveauet til at matche de andre tophold i 2.division. Da Brabrand udelukkende kan tilbyde amatørkonktrater og har en begrænset økonomi, kan det være svært at tiltrække spillere på det niveau, der ønskes.

Især målmandspladsen er svær at få til at gå op. De gode målmænd er nemlig svære at holde på i længere tid. I de sidste to år har Brabrand mistet tre målmænd til enten skader eller andre klubber.

-Det er klart, at målmandsposten er en vigtig position, så det er jo ikke den optimale optakt til sæsonen ikke helt at være i hus på den post. På de andre pladser er vi fint dækket ind og har altid nemt ved at finde alternativer. Men på målmandsposten er det altså en udfordring for os, siger cheftræner Tom Søjberg i en pressemeddelse.

I varmere himmelstrøg er Brabrand taget på træningslejr i Tyrkiet for at varme op til sæsonen. Her har de taget to målmænd med - Mark Solis, der primært har spillet på andetholdet og Christoffer Kørschen, der er taget fra Dalum IF til Brabrand for at vise sig frem. Dog holder Brabrand stadig mulighederne åbne for en ny målmand.

-Der er en sund konkurrence mellem de to lige nu. De skal levere varen hver dag for at overbevise mig om, at de skal være førstevalget på posten. Lykkes det ikke én af de to at overbevise mig om, at de skal være nummer et, må vi lede eksternt, siger Tom Søjberg.

Brabrand IF starter sæsonen 7. marts på hjemmebane mod Vejgaard

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kunstværk er vigtigere end kunstkøn

Lad os bare slå det fast fra start: ja, der er stadig åbenlyse udfordringer med ligestilling i dagens Danmark. Det er der på mange områder, og på mange områder er der heldigvis også bevægelser mod mere ligestilling. Måske ikke på alle områder, og måske er der heller ikke lige meget fart i bevægelserne mod det bedre, men der er bevægelse mange steder. Et af de steder er i kunstens verden, og seneste eksempel er hentet i hovedstaden, hvor Københavns Kommune har et udvalg; Rådet for Visuel Kunst, der støtter og køber kunst af "høj kvalitet" (som der står skrevet på kommunens hjemmeside) Rådet for Visuel Kunst køber kunst til kommunens mange institutioner og kontorer og har nu besluttet, at der fremover skal være kønskvoter på den kunst, som Københavns Kommune køber. Det vil sige, at der fra nu af skal være en kønslig ligefordeling mellem de indkøbte værker. At kunstnerens køn skal være et parameter, når der købes et kunstværk. Men måske burde Rådet for Visuel Kunst vende øjnene 180 grader og kigge nærmere på kønsfordelingen blandt dem selv. Der er nemlig otte medlemmer af rådet, hvoraf kun to er kvinder. De seneste seks år har rådets seks mænd og to kvinder købt 190 kunstværker, hvoraf 109 er udført af en mand, og 81 er udført af en kvinde. Det er ikke kønslig ligefordeling til sidste decimal, men det er vel ikke et udtryk for et kønsligt fravalg af kvinder. Havde den kønslige fordeling af kunstværker været mere lige, hvis rådet havde været mere lige kønsfordelt? Måske. Måske ikke. Men når det drejer sig om kunst, så bør kunstnerens køn ikke spille nogen rolle overhovedet. Kunstværket er vigtigere end kunstnerens køn, og selv om intentionen bag beslutningen om et ligeligt kønsfordelt indkøb af kunstværker er prisværdig, så er beslutningen også latterlig, netop fordi den siger, at kønnet er vigtigere end værket - og hvorfor så købe værket? Nu risikerer Københavns Kommune at købe kunstværker af "mindre høj kvalitet", fordi der er truffet en beslutning om kønslig ligefordeling, og dermed kommer kunsten i anden række. Det er vel ikke meningen.

Aarhus For abonnenter

Nelson boede 14 år i en flygtningelejr: - Det betyder alt for mig at blive dansk statsborger

Annonce