Annonce
Sport

Brabrand-ikon er tilbage: Lørdag møder han sin gamle klub

Lukas Enevoldsen er lidt af en kending i Brabrand, hvor han blandt andet var fast mand, da klubben var i Nordicbet Ligaen. Arkivfoto: Ole Nielsen.
I et år levede Lukas Enevoldsen af at spille fodbold i Thisted. Nu er han tilbage i Brabrand, hvor han lørdag møder sin gamle klub
Annonce

Fodbold: Lukas Enevoldsen fik egentlig masser af spilletid, da han var i Thisted i sidste sæson.

På nær en skade, der holdt ham ude i tre kampe i efteråret, fik han tæt på fuld tid. Men Thisted rykkede ned fra Nordicbet Ligaen, hvilket fik klubben til at omstrukturere hele opsætningen. Økonomisk ville kontrakterne blive mindre, og der skulle satses mere på egne talenter.

Det gik ud over Lukas Enevoldsen, der nu er vendt tilbage til Brabrand, hvor han i sin tid var en stor profil i midterforsvaret.

- Jeg er bosat i Aarhus, og da Thisted sadlede om efter nedrykningen, kunne det simpelthen bare ikke løbe rundt mere. Det var på ingen måde muligt at få det samme i løn.

- Jeg havde en kontrakt, så jeg ikke behøvede lave andet end at spille fodbold. Det havde sindssygt stor betydning for mit skifte, og det var jo en drengedrøm at leve af sin hobby, siger Lukas Enevoldsen.

Det var dog stadig en svær beslutning for Enevoldsen at skifte klub, selvom det økonomiske aspekt var et stort plus. Der er over to timers kørsel hver vej til Thisted, og det var ikke nødvendigvis nok, at pengene bare var bedre.

- Jeg kørte hver dag sammen med Mathias Pedersen og Marcus Solberg, som også boede i Aarhus. Der var altid kaffe med i bilen, og nogle gange var der også et stykke kage. Jeg er ikke nødvendigvis sikker på, at jeg havde sagt ja, hvis jeg skulle køre selv, men oplevelsen var stor, siger Lukas Enevoldsen.

- Selvom han ikke spillede her, så han næsten alle vores kampe herude, og han ringede selv og spurgte, om han måtte træne med herude, da det ikke længere gik i Thisted.

Cheftræner i Brabrand IF, Tom Søjberg

Annonce

Kender cheftræneren godt

Og når nu det ikke kunne blive fuldtidsfodbold, var der ikke andre muligheder end at tage hjem til Brabrand. Han var i løbet af sommeren på prøvetræning i både Skive og Fredericia uden at det blev til kontrakt.

I Brabrand kender Lukas Enevoldsen nærmest alt og alle efter tidligere at have brugt fem og et halvt år i klubben. Og så er der cheftræner Tom Søjberg. De to kender først og fremmest hinanden fra deres fælles tid i Kjellerup, hvor Tom Søjberg som noget af det første tog Lukas Enevoldsen med til Brabrand, da han i 2013 blev cheftræner der.

- Jeg lærte ham at kende, allerede da jeg gik på Laursens Realskole i 10. klasse. Jeg fik en god snak med ham, efter Thisted var rykket ned, og der fik jeg at vide, at jeg altid var velkommen tilbage i Brabrand, siger Lukas Enevoldsen.

Den udlægning genkender cheftræneren.

- Han fortalte mig, at det kun var Brabrand, der var interessant for ham i 2. Division. Selvom han ikke spillede her, så han næsten alle vores kampe herude, og han ringede selv og spurgte, om han måtte træne med herude, da det ikke længere gik i Thisted, siger Tom Søjberg.

Annonce

Ikke på toppen endnu

Lørdag møder Brabrand og Thisted hinanden på Engdalsvej. Lukas Enevoldsen er gået fra en tilværelse, hvor fodbolden var det primære arbejde til en ny tilværelse i en klub, hvor økonomien slet ikke er det samme.

Det har budt på forskellige vikarjob, og den 26-årige forsvarsspiller er også kommet ind på politiskolen, hvor han for tiden overvejer at starte. Men selvom det på papiret er noget mindre professionelt, føler han, at Brabrand i dag har det bedste hold.

- Brabrands hold er noget mere sammenspillet end Thisteds. Mange af de spillere her har spillet sammen i mere end 50 kampe, og jeg kender jo mange af spillerne fra før, jeg tog til Thisted, siger Lukas Enevoldsen.

Den fysisk stærke forsvarsspiller startede ude i den første 2. divisionskamp mod Dalum, men ellers har han spillet resten. Tom Søjberg mener dog, at den svære nedrykning i Thisted har påvirket den spiller, som tidligere var bundsolid.

- Han famler stadig lidt efter tingene, og jeg kan se, at han ikke er lige så klar i spyttet, når han spiller. Men et løst bud er, at han om en fem-seks kampe er tilbage på sit gamle niveau. Og han har allerede været en gevinst ved at være en vindende og smittede person til træning og i omklædningsrummet, siger Tom Søjberg.

Kampen mellem Brabrand og Thisted starter klokken 14.00.

Lukas Enevoldsen

  • 26 år
  • 1,93 centimeter høj
  • Midterforsvarer
  • Har spillet fire kampe i sæsonen (tre i 2. Division, en i pokalturneringen)
  • Har tidligere spillet fem og et halvt år i Brabrand
  • Spillede sidste sæson i Thisted i Nordicbet Ligaen

Kampe med århusianske hold i 2. division lørdag

  • Brabrand IF - Thisted IF (Kampstart: 14:00)
  • Aarhus Fremad - FC Sydvest 05 (Kampstart: 14:00)
  • Dalum IF - VSK Aarhus (Kampstart: 14:00)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-direktør kigger fremad efter tabet af sportschef: - Det er fint, det gør ondt - så er vi et godt sted

Alarm 112

Politi: 12-årig pige blev voldtaget i grønt område ved skole

Aarhus

Nu har over 6.000 århusianere haft corona: Den triste tendens fortsætter med 120 nye tilfælde det seneste døgn

Annonce